Bebek Ağladığında Ne Yapılmalıdır?

Bebek Ağladığında Ne Yapılmalıdır?, Bebekler neden ağlar? Kolik nedir? Sarsılmış bebek sendromu nedir? Ağlayan bir bebeğe ne yardımcı olabilir?  Çok zor bir durumdur bir baba olarak evladımın ağlaması içime sıkıntı mutsuzluk ve husursuzluk duygusu sokuyor.

Bebek Ağladığında Ne Yapılmalıdır?

Bebeklerin ağlaması tüm ebebeyinleri zor duruma sokar bu içeriğimizde sizlere bebeğin ağladığı durumlarda neler yapılması gerektiğini anlatmaya çalıştık.

Bebekler neden ağlar?

Tüm yeni doğanlar ağlar ve bazen huysuzlaşır. Bebeklerin ilk 6 hafta günde 2-3 saat ağlaması normaldir. Hayatlarının ilk 3 ayında her zamankinden daha çok ağlarlar. Bebek Ağladığında Ne Yapılmalıdır? Yeni anne babalar genellikle uykusuz kalır ve küçük bebeklerle yaşamaya alışmaya çalışır. Yakında ağlayan bir bebeğin neden ağladığını zamanla öğreneceklerdir.

  • Aç olduğu için mi ?
  • Yorgun mu ?
  • Hıçkırması mı gerekiyor ?
  • aşırı uyaran bir neden mi var ?
  • ıslak veya kirli çocuk bezleri
  • çok sıcak veya soğuk

Çoğu zaman bebeğinizin ihtiyaçlarını karşılamanız bebeğinizi sakinleştirmeye yeterlidir. Ancak bazen ağlama daha uzun sürer.

Kolik nedir?

Bazı bebekler diğerlerinden daha fazla ağlar.  3 veya 4 hafta boyunca her gün  en az üç saat olmak üzere ağlayan bebekler kolik olabilir. Genellikle bebek 2-5 haftalıkken başlar ve 3-4 aylıkken biter.

Kolik birçok yenidoğanda görülür. Bebeğinizin çok ağladığını görmek zordur, ancak kolik yeni anne baba olmuş kişilerden kaynaklanmaz genel olarak. İyi haber şu ki, bebekler kolik yaşayabilir bu ilk başlarda gayet normal bir durumdur.

Sarsılmış Bebek Sendromu Nedir?

Sarsılmış bebek sendromu veya taciz edici kafa yaralanmaları, fiziksel istismarın bir sonucu olarak çocuğun beynine zarar verir.

Bunun çoğu, bir ebeveyn veya bakıcı, bebeği salladığında, genellikle bebek ağlamayı kesmediği için kızdığında veya üzüldüğünde olur. Buu durum ciddi sonuçlara neden olabilir. Beyin yaralanmalarından ölüme kadar gidebilir. Hiç kimse bir bebeği herhangi bir nedenle sallamamalıdır.

Bebek ağladığında ebeveyn veya bakıcı üzerindeki stresi azaltma yolları bulunmalıdır. Ne olursa olsun asla bebek sarsılmamalıdır. Unutmamalıdır ki o henüz çok küçüktür ve  en ufak sarsıntıdan dahi ciddi şekilde zarar görebilir.

Bebek Ağladığında Ne Yapılmalıdır?
Bebek Ağladığında Ne Yapılmalıdır?

Ağlayan bir bebeğe ne yardımcı olabilir?

Bebeğinizi çok fazla dikkatle evcilleştiremezsiniz. Ağlayan bir bebeği yatıştırmak için:

Öncelikle bebeğinizin ateşi olmadığından emin olun. Bir bebeğin ateşi için sıcaklık 38°C ‘dir. Bebeğinizin ateşi varsa hemen doktorunuzu arayın.

  1. Bebeğinizin açlık durumunu kontrol edin.
  2. Bebeğinizle sallayın veya yürüyüşe çıkın.
  3. Bebeğinizle şarkı söyleyin veya konuşun.
  4. Bebeğinize emzik verin.
  5. Bebeği bebek arabasına koyun.
  6. Bebeğinizi vücudunuza yakın tutun ve sakin ve yavaş nefes alın.
  7. Bebeğinize sıcak bir banyo yapın.
  8. Bebeğin sırtına dokunun veya ovun.
  9. Bebeğinizi kucağınıza, karnına koyun ve sırtını ovun.
  10. Bebeğinizi bir salıncak veya titreşimli koltuğa koyun. Egzersiz rahatlatabilir.

Bebeğinizi arabanın arkasındaki bebek araba koltuğuna koyun ve gezintiye çıkın. Genellikle arabanın titreşimleri ve hareketleri sessizdir.

  • Müzik çalın  bazı bebekler seslere ve hareketlere tepki verir.

Bazı bebekler daha az uyarılmak ister. Sessiz ortamlarda, beşikte sırt üstü yatarken yada  ışıklar çok loş veya karanlık olduğunda iyi performans gösterebilir. Stokun çok sıkı olmadığından emin olun. Bebek yuvarlanmaya başladığında kundaklamayı bırakın. Bebek Ağladığında Ne Yapılmalıdır? Bebeğinizi önemseyen kişiye bebeği sallamamasını söyleyin. Titremenin tehlikeleri ve bebeğinizi sakinleştirmenin güvenli yolları hakkında konuşun.

Tüm bebeklerin çok ağladığını ve bunun daha iyi olacağını unutmayın. Ağlamak, yaptığın ya da yapmadığın bir şeyle ilgili değildir. Kendinize iyi bakın ve bebeğinize bakmaya devam edebilmeniz için yardım alın. Bebek Ağladığında Ne Yapılmalıdır? Bu zor günleri atlatmanız temennisi ile sağlıkla kalın.

Bu arada son olarak bebek bekleyen bir arkadaşınız varsa ona Bebek bekleyen anne için güzel sözler postundan bir güzel söz seçerek mesaj atabilirsiniz, biliyorsunuz hamile pisikolojisi oldukça duygusal bir durumdadır onu mutlu etmek sizin elinizde.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu