Yanlış Diş Fırçalamanın Zararları

Yanlış Diş Fırçalamanın Zararları

Dişlerimizi düzenli olarak günde en az iki kez fırçalamamız gerektiği çocukluğumuzdan bu yana bildiğimiz temel bakım maddelerinden biri. Bu elbette ki doğru bir bilgi olsa da diş fırçalama ve ağız bakım işleminde bazen o kadar yanlış uygulamalar yapıyoruz ki faydadan çok dişlerimize zarar verebiliyoruz. Yanlış diş fırçalamanın zararları şunlardır;

Dişlerimizi sert bir fırçayla fırçalamamız gerektiğini‚ böylece daha temiz bir sonuç elde edeceğimizi sanıyoruz. Halbuki bu bilinen en yaygın yanlış. Sert fırça kullanımı asla daha iyi sonuç vermez. Sert fırçalar dişin mine dediğimiz tabakasını zaman içerisinde aşındırıp zarar vermeye başlar. Ayrıca diş etlerimizi de hırpalayarak diş eti rahatsızlıklarına davetiye çıkarır. En ideal olan fırça cinsi ne sert‚ ne yumuşak‚ orta sertlikte olandır.

Dişlerimize zarar verdiğimiz bir diğer nokta da basınç uygulayarak‚ sert bir şekilde fırçalamak. Bu fırçalama tekniği de sandığımız gibi dişlerimizi daha iyi temizliyor değil. Sert fırçaların oluşturduğu aşındırmayı bu da yapar ve mine tabakası zarar görür. Zamanla aşınan mine tabakası ile alttaki sarı tabaka ortaya çıkar. Bu da hedeflediğimiz beyaz görüntüden uzaklaşıp sarı dişler elde etmemizi sağlar. Sert fırçalamanın bir diğer zararı da diş eti çekilmesi. Bu yüzden dişlerinizi daha yavaş ve ayrıntılı şekilde fırçalamanızı öneriyoruz.

Daha beyaz dişlere sahip olmak adına neler yapmıyoruz ki. Karbonat ve tuz ikilisi bunların en bilinenleri arasında yer alıyor. Karbonat ve tuz yapısal olarak sert maddeler. Bu yapıları ile dişlerin üzerlerini çiziyorlar. Zamanla aşınma da bu duruma ekleniyor ve dişler hem sağlığını kaybediyor hem de parlaklığını yitiriyor. Yapılarının bozulması ve üzerine yiyip içtiklerimiz sayesinde sarı ve sağlıksız dişlere sahip oluyoruz.

Yaptığımız en yaygın ve masum görünen hatalardan biri de diş macununu fırçaya sıkmadan önce ya da sıktıktan sonra ıslatmak. Diş fırçasının kılları ıslatıldıklarında sahip oldukları ideal sertlikten uzaklaşırlar. Daha köpüklü şekilde diş fırçalamak için yapılan bu uygulamaya gerek yoktur. İhtiyacınız olan nem ve ıslaklık fırçalamaya yetecek şekilde ağızda bulunmaktadır.

Görüldüğü gibi dişlerimizi fırçalayarak çoğu zaman iyi yaptığımızı düşünsek de bazı noktalara dikkat etmediğimiz sürece dişlerimizi fırçalayarak onlara daha çok zarar veriyoruz. Bu yüzden yukarıda saymış olduğumuz diş fırçalama yanlışlarını yapıp yapmadığımızı kontrol etmeli‚ eğer herhangi biri bizim de alışkanlıklarımız arasında ise bunları değiştirmeliyiz. Yanlış diş fırçalama neticesinde aşınan‚ zarar gören dişler ve diş eti zamanla çürüklere‚ farklı hastalıklara yol açarak daha büyük problemleri beraberinde getirebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu