Bahar Yorgunluğu Nedir

Bahar yorgunluğu nedir, bahar yorgunluğu neden olur, bahar yorgunluğu belirtileri, bahar yorgunluğu nasıl geçer vbbahar yorgunluğu bilgilerini sizler için hazırladık.

Bahar Yorgunluğu Nedir

Bahar aylarında, vücut metabolizmasındaki değişikliklerle birlikte oluşan halsizlik, isteksizlik ve yorgunluk hissine bahar yorgunluğu denir.

Bahar Yorgunluğu Belirtileri

Bahar mevsiminin gelmesiyle birlikte birçok insanda bahar yorgunluğu görülür. Bahar yorgunluğu belirtileri başında halsizlik ve gerginlik görülebilir. Bunun en önemli nedeni, havaların ısınmasıyla birlikte daha fazla suyun buharlaşması ve bunun sonucunda da havadaki nem oranının ve elektrik yükünün artmasıdır. Nedensiz halsizlik, isteksizlik ve gerginlik dışında diğer önemli belirtileri bağırsak sorunları, eklem ağrıları ve sürekli uyuma isteği veya uyku bozukluklarıdır. Uzmanlar eğer önlem alınmazsa bahar yorgunluğunun kalıcı bir hale gelebileceğini belirtiyor

Bahar Yorgunluğu Neden Olur

Bahar yorgunluğu nedenleri başında; düzensiz beslenme, yeteri miktarda vitamin ve mineral almamak, hareketsiz yaşam, stres, kafein, aşırı sigara ve alkol  tüketimi bahar yorgunluğunu arttıran nedenlerdir. Tansiyon, şeker hastalığı, tiroit düzensizlikleri ve bazı enfeksiyonlar da bahar yorgunluğunu arttırmaktadır. Araştırmalara göre hava kirliliği, sanayi atıkları ve trafik, şehirlerde havadaki elektrik yükünü arttırdığından bahar yorgunluğunun büyük şehirlerde daha fazla görüldüğü söylenebilir.

Bahar Yorgunluğu Nasıl Geçer

Bahar yorgunluğuna yakalanmamak ya da bahar yorgunluğunu daha hafif atlatmak için özellikle uyku düzenini bozmamaya ve değiştirmemeye dikkat edilmelidir. Ayrıca, beslenmeye özen gösterilmeli, bol vitaminli, besleyici gıdalar tüketilmeli, bol bol da su içilmelidir. Özellikle sabahları aşırı yorulmamak şartıyla spor yapmak da gün boyunca daha dinç ve enerjik olmak için faydalıdır. Stresten ve olumsuz düşüncelerden; alkol, kola ve kafein içeren içeceklerden de uzak durulmalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu