Ortopedi Bölümü Hangi Hastalıklara Bakar?

Ortopedi Bölümü Hangi Hastalıklara Bakar? Hastanelerin en yoğun olduğu bölüm genellikle ortopedi bölümüdür. Birçok insan kemiklerinde bir rahatsızlık olduğu zaman direkt olarak ortopedi bölümüne başvurur. Ortopedi doktorlarının ilgilendiği hastalıklar aşağıda görüldüğü gibidir.

Bağ kopmaları: Bağ kopmaları genellikle spor yaparken yaşanan bir sorundur. Yanlış yapılan sportif hareketler bağlarda soruna yol açar. Bu sorun en başka kramp şeklinde hissediliyor olsa da daha sonra kendini daha açık hissettirmeye başlıyor. Örnek olarak futbolcuların ön çapraz bağlarında yaşadıkları sorunlar sık sık duyulmaktadır, işte bu bağ kopması olarak adlandırılır.

Ortopedi Bölümü Hangi Hastalıklara Bakar?

Kas ağrıları: Kas ağrıları yaş fark etmeksizin her insanda rastlanabilir bir durumdur. Boyun, bacak, sırt, kol ve neredeyse tüm vücudunuzda bulunabilir. Ortopedi Bölümü Hangi Hastalıklara Bakar? Kas ağrıları altında büyük bir sebep yok ise tehlikeli olarak görülmemektedir. Uzmanlar bu hastalığa miyalji olarak isimlendirmiştir. Kas ağrıları bazen çok şiddetli olabilir, altında bir neden olup olmadığını bilmediğiniz için kesinlikle bu hastalığı göz ardı etmeyin.

Ortopedi Bölümü Hangi Hastalıklara Bakar?
Ortopedi Bölümü Hangi Hastalıklara Bakar?

Topuk dikeni: Topuk dikeni yürüyüş yaparken veya ayakta dururken insanı çok rahatsız eden bir hastalıktır. Topuk dikeni mevcut olan bireylerin günlük yaşamınca ciddi sıkıntılar yaşadığı bilinmektedir. Bu sorun genellikle sert tabanlı ayakkabı giyen veya yaptığı işte sürekli ayakta durmak zorunda kalan kişilerde görülmektedir. Yürürken topuklarınızda hafif bir kemik batması hissi oluyorsa topuk dikeni başlangıcı olabilir.

Lif kopmaları: Kas lifi, kas hücrelerin kesintisiz olarak oluşturmuş olduğu yapıya verilen isimdir. Kas uçları bazen nedenli veya nedensiz olarak birbirinden ayrılabilir. Genellikle baldır, omuzlar ve kollardaki kaslarda meydana gelmektedir ve bölgede geçici işlevsizlik oluşturabilir.

Siyatik: Siyatik hastalığı, bacaklarda bulunan sinirler tarafından oluşturulan şiddetli bir bacak ağrısına verilen isimdir. Genellikle 20 ile 50 yaş arasında insanlarda görülmektedir. Hareket ettikçe ağrıların daha arttığı görülmektedir. Zamanla ayak kısmında ve parmaklarda sızlama veya iğne batması hissi ortaya çıkar. Hastalığın en ileri seviyesinde idrar kaçırma belirtisi görülür ve bu durumda en yakın sağlık kuruluşuna başvurulması gereklidir.

Kas ve Kemik Kırıkları: Çoğu insanın başına gelen kemik kırıklarına ortopedi bölümü bakmaktadır. Kırıklar röntgen cihazı ile tespit edilir ve hemen müdahale edilmektedir. Kırık kemiklerin mutlaka doktora gösterilmesi gerektiğini ve kişinin kendi tedavi edemeyeceğinin hatırlatılmasında fayda var.

El ve Ayak Burkulması: El ve ayak burkulmalarında günlük hayatı aksatacak sorunlar yaşanabilmektedir. Ayak burkulmalarında eğer ağrı uzun sürmüş ise zamanla kötü sonuçlar doğurabilir. Bunun için mutlaka doktordan yardım alınarak gerekli tedaviye başlanması gerekmektedir. Adımların yanlış atılması ile topuk dikeni oluşumu olabilir.

Yağmurlu günlerde veya kış günlerinde oluşan eklem ağrıları: Bu tip ağrıların genellikle romatizmayla bağlantılı olduğu düşünülmektedir. Bu tip ağrıların tek nedeni muhakkak romatizma değildir ve uzmanlardan destek alınması gerekmektedir.

Eklemlerde bölgelerinde ağrı: İnsanların eklemlerinde sık sık ağrı oluşabilir. Bunların nedenini doktora gitmeden öğrenmenin imkânı bulunmamaktadır. Ortopedi Bölümü Hangi Hastalıklara Bakar? Bazen spor kazaları, bazen takılıp düşme sonucu, bazen bir araba kazası sonra ve bunlar gibi birçok sebepten oluşabilir. Eklem ağrılarının dikkate alınmadığında çok şiddetli ağrılar oluşturduğu bilinmektedir. Göz ardı edilemeyecek bir hastalık olup kesinlikle muayene olunması gerekmektedir.

Uzun süren Bacak, Fıtık, Kalça, Bel ağrıları: Bu ağrıların gelip geçici olduğu, hatta bazen gün içinde birçok kez gelip gittiğini bilmekteyiz ancak uzun süreli olduğu durumlarda olmaktadır. Uzun süreli ağrılar kronikleşerek bireyde ciddi anlamda rahatsızlık hissi barındırmaktadır.

Romatizma: Romatizma hastalığı bireyin eklemlerinde ağrılar oluşturmaktadır. Ortopedi Bölümü Hangi Hastalıklara Bakar? İltihaplı romatizma ise tedavi olmayan kişiye şiddetli ağrı verir ve kişinin yaşamında büyük bir sorun olmaktadır.

İlgili Yazı : Ayak Hastalıkları ve Tedavi Yöntemleri

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu