Kıskançlık Belirtileri-Kıskançlık Duygusu Nasıl Geçer

Aşırı kıskançlık nasıl geçer, kıskançlık ile baş etme yöntemleri, kıskançlık duygusu nasıl geçer, kıskançlık belirtileri, kıskançlıkla başa çıkmanın yolları vb..sağlıklı ilişki makaleleri için aliskanlik.com

Kıskançlık Belirtileri

İster yaşlı ister genç olsun, ister kadın ister erkek olsun insanlar en az bir defa bile olsa kıskançlık gösterir. Özellikle aşık olduğunuz kişinin başkasına karşı bir ilgi göstermesi, aşkınızın şüpheli davranışları, kaçak cevaplar vermesi kıskançlığı tetikleyen unsurlardır. Kıskançlık hem kıskanan kişinin hem de kıskanılan kişinin hayatlarını çok olumsuz etkiler. Nadiren yapılan kıskançlıklar o ilişkinin daha canlı ve hareketli kalmasını sağlayabilir. Ancak bu kıskançlıklar artarsa, rahatsız edici boyutlara ulaşırsa , mantık çerçevesinin dışına çıkarsa hayatınıza çok fazla zarar verir. Kıskançlığın kişideki etkilerini azaltmak için yapılması gerekenler bulunmaktadır.

Kıskançlığın etkilerini azaltmanın başında sabırlı olmak ve çaba göstermek gerekir. Her bireyin kıskanma nedenleri ve şiddeti farklıdır. Sevdiğiniz bir kişiyi her an kaybetme duygusu hep içimizde vardır. Bu duygu üstüne kıskançlık eklenince insan kendi beyninde olmamış şeyleri bile abartarak farklı şekilde davranabilir. Kıskançlık durumunda kişi acı, kızgınlık, üzüntü, kin, hasetlik, kederlenme ve aşağılanma duygularını yaşayabilirsiniz.

Kıskançlıkla başa çıkmanın yolları olan içerleme, suçlama, kendini rakip durumuna koyduğu kişi ile kıyaslama, kendi imajının sarsılmasından korkma ve kendine acıma gibi düşünceler oluşabilir. Kıskançlık belirtileri şunlardır; kişilerde kendini bitkin hissetmek, terleme, titreme, art arda soru sorma , karşınızdakinden hep bir güvence istemek , saldırgan ve sinirli haller ve hatta şiddet gösterme gibi davranışlar da olabilir.

Kıskançlık Duygusu Nasıl Geçer

Kıskançlık dozunda ise ilişkideki kişilerin hoşuna bile gider. Partneriniz tarafından kıskanılmak sizde bir özgüven bile oluşturur. Aynı zamanda eşinizin her zaman yanınızda olan biri olamayacağını da hatırlatır. İlişkisine özen göstermeye, emek vermeye, özen gösterilmeye neden olur. Kıskançlık dozunda ise ilişkilerde duyguları güçlendirir, aşkın daha ateşli bir hal almasını hatta sevişmelerde çok daha ihtiraslı olunmasını sağlar.

Bir de kıskançlığın dozunu aştığı durumlar vardır. Bu durumda hayat size zehir olur.  Peki kıskançlık duygusu nasıl geçer. Kıskanılan kişi kıskançlığa neden olmamak için her adımını kontrollü atar, eşinin yanlış anlamasına yol açabileceği her durumdan kaçar. Bu da sizin normal hayatta normal bir sosyal ilişkiniz zedeler.

İşte çiftlere hayatı karartan zaman zaman ayrılmalara kadar giden kıskançlık duygusu bir kere başladıysa bununla baş etmek hiç de kolay değildir. Aşırı kıskançlık nasıl geçer hep araştırılır. Oldukça uzun bir süreç bu durumla mücadele etmeniz gerekir. Bu kıskançlığın temelinde çocukluğunuzdaki yaşadıklarınız bile olabilir. Bunu düşünüyorsanız hemen bir psikoloğa başvurmanız gerekir.

Kıskançlık İle Baş Etme Yöntemleri

Kıskançlık ile baş etme yöntemleri için ilk önce onu neden kıskandığınızı düşünün. Kıskanmanıza neden olabilecek davranışlarda bulunup bulunmadığını sorgulayın. Kendinizi sakin olmaya telkin edin. Kıskançlıktan şüphelendiğinizde eşinizin sizi ne kadar çok sevdiğini, güzel anlarınızı hatırlayıp bu kıskançlık fikrini kafanızdan atmaya çalışın.

Kıskanılan kişi de bu kıskançlığın kendi ilişkilerine faydası olabileceği gibi düşünmesi gerekir. Eşine yardımcı olmak için kıskançlık ortamlarından uzak durmalı, partnerinin ona söylemiş olduğu davranışları yapmamaya özen göstermelidir. Partnerinize vermiş olduğunuz sözleri mutlaka tutun, tutamayacağınız sözleri de asla vermeyin. Partnerinizin size olan güvenini pekiştirin. Karşılıklı olarak birbirinizi ne kadar sevdiğinizi her fırsatta söyleyin. Partnerinize iltifat edin, gelecekte beraber neler yapmayı hayal ettiğinizden bahsedin. Asla daha önce yapmadığınız şeyleri şimdi yapmaya kalkmayın. ( hediye, çiçek v.b.) Karşılıklı olarak bu kıskançlık konusunu konuşup gereksizliğini anlatın. Ancak tüm bunlardan sonuç alamıyorsanız uzman bir psikoloğa müracaat edin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu