Oto Yıkama İş Fikri- Oto Yıkama Ne Kadar Kazandırır
Oto yıkama iş fikri, oto yıkama ne kadar kazandırır, oto yıkama ruhsatı için gerekli şartlar, oto yıkama aylık getirisi, oto yıkama için gerekli sermaya vb.. iş fikirleri makalemizi sizler için hazırladık.
Türkiye’de toplamda 21 milyon araç bulunmaktadır. Bu sayısının çoğunluğu otomobiller oluşturmakta. Bu sayı oto yıkama sektörünün ne kadar büyük bir iş hacmine sahip olduğunu gösteriyor. Günümüzde neredeyse her mahallede en az bir oto yıkama olduğunu var. Karlı ve eğlenceli bir iş fikri olma nedeniyle özellikle genç girişimcilerin oldukça fazla ilgilendiği bir sektör. Ekstra olarak yüksek bir sermaye gerektirmediği için popüler bir iş fikri olarak bilinmek.
Oto yıkama işi her geçen gün artan otomobil sayesinde son bulmayacak iş fikirleri arasında yer almaktadır. Sürekli gelişme gösteren bu sektörde atılan doğru adamlar sayesinde yüksek rakamlarda kazanç sağlamanız mümkün. Otomobil Yıkama Dükkanı Açarken Nelere Dikkat Etmeliyim? sorusunu sorduğunuzu duyar gibiyiz. Bu sorunun cevabını yazımızın devamında öğrenebilirsiniz.
Oto Yıkama Dükkanı Açarken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar
Oto yıkama iş fikrine girişecek olan kişilerin dikkat etmesi gereken hususların başında dükkan gelmektedir. Dükkan seçimi yaparken dikkat etmeniz gereken bazı hususlar şu şekildedir;
- Seçtiğiniz dükkanın büyüklüğü oldukça önemli rol oynamaktadır. Nedeni ise iş yaparken daha rahat bir ortamda çalışmak ve birden fazla otomobil yıkayabilmektir. Bu sebepten dolayı dükkan büyüklüğü minimum 100 – 150 m2 olmasını önermekteyiz.
- İş yeri kiralamadan önce mutlaka pazar araştırmanızı yapmalısınız. Çünkü oto yıkama işi kuracağınız bölgede bulunan rakipleriniz müşterinizi azaltabilir.
- Oto yıkama yapılan iş yerleri genellikle ses kirliliği oluşturmaktadır. Bu sebepten dolayı ses yalıtımı olan kapalı bir alan olmalı veya evlere en az 50 metre uzaklıkta bir dükkan bulmanız gerekli.
Dükkanımızı bulduk ve iş yerimizi kurduk. Sıradaki işlem ise dükkanınızın bulunduğu konuma ait belediyeye giderek “Oto Yıkama Ruhsatı” başvurusunda bulunmanız gerekecektir.
Oto Yıkama Ruhsatı Almak İçin Gerekli Şartlar Nelerdir?
- Oto yıkama ruhsatı başvuru dilekçesi,
- Dükkan tapusu veya kira sözleşmesi,
- Dükkana ait ölçekli vaziyet planı,
- Fen İşleri Müdürlüğünden alınmış olan “Desarj İzni”
- Gayrisıhhi iş yeri açma ruhsatı başvuru formu,
Oto Yıkama Dükkanı Açmak İçin Gerekli Sermaye
İş fikirlerinde “Düşük Sermayeli İş Fikirleri” arasında yerini alan oto yıkama iş fikri, son zamanların oldukça popüler mesleği haline gelmiştir. Minimum 6 – 7 bin liraya bu iş kurulurken önerilen sermaye tutarı 15 bin lira civarıdır. Bu para ile hiçbir eksiğiniz olmadan iş yapabilirsiniz.
Oto Yıkama Açma Şartları Nelerdir?
Oto yıkama açtığınız zaman uymanız gereken kurallar bulunmaktadır. Bu kurallardan bazılarını şu şekilde sıralayabiliriz;
- Oto yıkama alanı haricinde müşterinin bekleyebileceği bir alan oluşturulmalıdır.
- Oto yıkama alanının minimum 100 m2 olması zorunluluğu bulunmasının yanı en az 5 aracın parkı için bir alan oluşturulmalıdır.
- Otomobillerin yıkandığı alanda binanın sudan hasar görmemesi amacıyla tavan dahil olmak üzere su geçirmeyen madde ile kaplanma zorunluluğu vardır. Aksi takdirde “Oto Yıkama Ruhsatı” verilmeyecektir.
- Suyun gitmesi için ızgaralar oluşturularak suyun gidiş yönü ızgaralara doğru ayarlanmalıdır. Atık suyun çevreye dökülmesi yasaklanmıştır.
- İşyeri personellerinin belirlenen iş kıyafetleri ile çalışmaları zorunlu kılınmıştır. Şort ve atlet gibi kıyafetlerle çalışmak yasaktır.
- Otomobil yıkama dükkanlar istedikleri saatte dükkan kapatma hakları bulunmamaktadır. Yaz sezonunda en geç 20.00 kış aylarında ise en geç 21.00 saatinde işlerini sonlandırmalıdır.
Oto Yıkama Ne Kadar Kazandırır ?
Oto yıkamayı açtığınız yere göre kazanacağınız meblağ değişebilir ancak ortala bir oto yıkama dükkanının aylık getisi 3bin TL ile 8 bin TL arası değişkenlik gösterir. Dükkanı açtığınız yer elit bir bölgede ise ve oto iç yıkama, koltuk yıkama işlerini de yaparsanız aylık geliriniz 20 bin TL’ye kadar çıkabilir.