Depresyona Girmiş Olabileceğinizi Gösteren Belirtiler

Depresyona Girmiş Olabileceğinizi Gösteren Belirtiler Kendinizi sürekli mutsuz mu hissediyorsunuz? Geçmek bilmeyen bir üzüntü halinde misiniz? Hayata karşı kendinizi yalnız mı hissediyorsunuz? Sizde de bu gibi belirtiler varsa depresyona girmiş olabilirsiniz.

Depresyona Girmiş Olabileceğinizi Gösteren Belirtiler

Depresyon hislerinizi, düşüncelerinizi ve davranışlarınızı etkileyen bir psikolojik rahatsızlıktır. Depresyona girmek yaygın ve çoğu insandan duyabileceğiniz bir durumdur. Gerekli önem verilmediğinde ise durum çok daha ciddi bir hal alabilir. Depresyon sizin sürekli üzüntü halinde olmanıza yol açar. Depresif insanlar yaşamlarından keyif alamayan insanlardır. Bu depresif ruh hali ilerlerse ve tedavi için bir adım atılmazsa, intihara kadar ilerleyebilir. Eğer sizde kendinizin depresyona girmiş olup olmadığını merak ediyorsa, aşağıdaki belirtilerin kendinizde olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Eğer bu belirtilerden çoğu sizde var ise bir psikologla görüşmeyi düşünmelisiniz. Şimdi o belirtiler nelermiş öğrenelim…

Depresyon Belirtileri Nelerdir?

  • Üzgün olma halinden çıkamamak
  • Yapmış olduğumuz aktivitelerden keyif alamamak
  • İştahsızlık
  • Uykuda bozulmalar
  • Sürekli şekilde bitkin hissetmek
  • Düşünme ve konsantre olmakta zorlanmak
  • Ani öfke patlamaları yaşamak
  • Aşırı kaygı ve huzursuzluk halinde olmak
  • Ölüm ve intiharı sık şekilde düşünmek
  • Sebepsiz olarak ağlamak

Depresyonun bu ve bunun gibi pek çok belirtisi vardır. Sizde bu belirtileri taşıyorsanız depresyona girmiş olabilirsiniz. Bu tür belirtiler insanı hem manevi hem de bedenen çok yorabilir. Tedavi edilmesi gerekir. Depresyonun da kendi arasında türleri vardır. Bu türleri açıklamak gerekirse kısaca şunlardır;

1)Majör Depresyon

Majör depresyon Klasik depresyon olarak da bilinir. Bu depresyon türünde duygu, düşünce, davranış ve bedensel işlevlerde bozulmalar meydana gelebilir.

2)Kalıcı Depresif Bozukluk

En az 2 yıl sürer. Bu ruh haline sahip kişiler majör depresyon atakları da geçirebilirler. Hastalara kalıcı depresif bozukluk teşhisi konulabilmesi için en az 2 yıl geçmesi gerekmektedir.

3)Doğum Sonrası Depresyon

Hamilelik sırasında veya doğumdan dört hafta sonra ortaya çıkmaktadır. Hamilelik veya doğum zamanı olan hormonal değişiklikler beyinde ruh halinin değişmesine sebebiyet verebilir. Doğum sonrası depresyonu çok yaygındır. Doğum sonrası depresyon belirtileri her depresyon ile aynı özellikleri taşımaktadır. Tek farkı doğumdan sonraki birkaç ay içinde ortaya çıkmasıdır.

4)Psikotik Depresyon

Bir bireyin ciddi bir depresyona ek olacak şekilde rahatsızlık veren sanrılar görmesine ve halüsinasyonlar görmesine yol açar. Bu tür şeyleri psikotik depresyona sahip hastadan başkası görmez. Son derece rahatsız edicidir.

5)Mevsimsel Afektif Bozukluk

Sonbaharda başlayan ve kışında devam eden, insana çökkünlük veren bir duygu bozukluğudur.

6)Bipolar Bozukluk

Manik depresyon olarak da bilinir. Diğer bir adı ise iki uçlu duygu durum bozukluğudur. Bu hastalı 2 ayrı ruhsal bozukluğu bünyesinde barındırır. Bipolar Bozukluk Bu iki rahatsızlıkları taşkınlık ve çökkünlük olarak tanımlayabiliriz. Yani bir gün aşırı şekilde enerjikken, diğer bir zaman çok fazla bir çöküntü haline girebilirler.

7)Durumsal Depresyon

Klinik depresif duygu durum ile giden uyum bozukluğu olarak bilinir. Bir çok yönden majör depresyon gibi durmaktadır.

Depresyon Nasıl Tedavi Edilir?

Depresyon tedavisi mümkün bir ruhsal hastalıktır. İlaçlar ve tedaviler, hastalar için bir umut ışığı olmaktadır. Siz de bu tür bir rahatsızlığınız olduğunu düşünüyorsanız bir psikiyatr ile konuşmanız gerekebilir. Unutmayın ki hiçbir şey sizin sağlığınızdan daha önemli değil. Eğer depresyondaysanız, üzülmeyin ve kendinizin ne kadar değerli olduğunu hatırlatın. Depresyonu önlemek içinse kendinizin özgüveninizi arttırmayı deneyin. Arkadaş ve dostlar edinin. Elinizden geldiği kadar karamsar ruh hallerinden uzak durun. https://aliskanlik.com/intihar-ile-ilgili-sozler.html Kendinize çok iyi bakın.

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu