Fransa’da Asgari Ücret Ne Kadar

Fransa’da asgari ücret ne kadar 2020, Fransa çalışma saatleri, Fransa’da maaşlar, Fransa para birimi, Fransa’da yaşamak vb.. Fransa hakkında detaylı bilgiler için alışkanlıkcom

Fransa’da Asgari Ücret Ne Kadar

Avrupa birliği ülkesi olan Fransa en yüksek asgari ücret veren ülkeler arasında yer almaktadır. Fransa yasalarına göre çalışma izni bulunan her yabancının en az bir Fransız asgari ücret seviyesinde maaş alması zorunludur. Bazı Avrupa Birliği ülkelerinde olduğu gibi asgari ücret yaş ve tecrübeden bağımsız olarak Fransa sınırları içerisinde çalışan tüm Fransız vatandaşlarına ve Fransa dışından gelmiş olan vatandaşlara eşit olarak verilmektedir. Avrupa Birliği’nin yüksek ekonomilerinden birine sahip olan Fransa’da asgari ücret 2019 yılında 1521 Euro iken 2020 yılında yapılan zam ile birlikte 2020 yılı Fransa asgari ücreti 1539 Euro olmuştur. Fransa’da çalışan 17 yaşının altında bulunan tüm gençler altı aydan daha az çalışma tecrübesine sahiplerse 17 yaşında olduğuna kadar asgari ücretin yüzde sekseninden yasal olarak yararlanabiliyorlar. 17 yaşının altında yer alan ve çalışma süresi bakımından 6 aydan daha fazla çalışma tecrübesine sahip olan gençler asgari ücretin yasal olarak yüzde 85 ininden yararlanabiliyorlar. 17 yaşını doldurduklarında 18 yaşını doldurana kadar asgari ücretin yasal olarak yüzde doksanından yararlana biliyorlar. Fransa 1000 Euro seviyesinin üzerinde asgari ücret ödeyen yedi Avrupa birliği ülkesinden biri olma özelliğini taşıyor. Fransa’da asgari ücretle geçinen 1.700.000 Fransız vatandaşının yanı sıra 480.000 Fransa dışından gelmiş vatandaş bulunuyor. Asgari ücrete oranla alım gücünün yüksek olduğu Fransa’da vatandaşlar asgari ücretle rahat bir şekilde geçinebiliyor ve ekstra olarak sosyal imkanlarını da üst seviyelerde karşılayabiliyorlar.

Fransa Çalışma Saatleri

Fransa’da çalışmak isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ve yabancı ülke vatandaşları için yasal olarak Fransa çalışma saatleri haftalık 35 saat olarak belirlenmiştir. Kamu kurumlarında 35 saat çalışan vatandaşlar özel sektörde şirketlerin isteğine göre yapılan özel anlaşma çerçevesinde 48 saate kadar haftalık çalışma süresine sahip olabiliyorlar. Yasal olarak 35 saat üzerinde çalışılan süreler için ek ücretler alan vatandaşlar maaşlarını bu duruma göre değiştirebiliyorlar. Haftalık olarak ek çalışma süresi ihtiyacı içinde olan şirketler sizin adınıza çalışma izni almak zorundadır. Aksi durumda izinsiz personel çalıştırmaktan ceza alacak olan şirketler ile birlikte sizde ceza alırsınız. Fransa’da resmi tatiller ve resmi İzinler Avrupa birliği ülkelerine göre oldukça cazip durumdadır. Ay boyunca çalışan Fransız vatandaşları hafta sonu tatilleri dışında 2.50 gün ay içerisinde resmi tatil yapmaktadırlar. Hafta sonlarından bağımsız olarak ekstra 2.5 gün az çalışabileceğiniz Fransa yıllık izin süresi de 30 gündür. 11 adet milli bayrama sahip olan Fransa’da milli bayram günlerinde resmi tatil günleridir. Fransa’da çalışmak isteyenler için cazip olan bu şartlar alım gücünün yüksek olmasıyla da daha da cazip hale gelmektedir.

Fransa’da Maaşlar

Yurt dışında çalışmak isteyenler için Fransa’da maaşlar ve ortalama maaş miktarları çok önemlidir. Fransa’da çalışmak isteyenler için maaş seviyeleri tatminkar bir durumdadır. Çalışanın haklarının korunması resmi tatillerin daha fazla olması ve haftalık çalışma saatlerin düşük olması ile birlikte maaşların yüksek olması Fransa’da çalışmaya çok geldi payla getirmektedir. Yönetici, organizasyon sorumlusu, finans uzmanı, satış danışmanı, bölge neticesi, muhasebeci, pazarlama müdürü, proje yöneticisi, şube müdürü gibi kadrolarda Çalıştığınızda ortalama olarak 2000 ile 3500 TL arasında maaş elde edebiliyorsun. Asgari ücretin iki katı ne kadar kazanabilme imkanınızın bulunduğu Fransa’da çalışmak istiyorsanız yapmanız gereken Fransız şirketlerin işlerini takip etmek. Fransa’da hizmet sektöründe yer alıyorsanız veya onarım ve tamir ustası olarak çalışıyorsanız kendi ücretinizi kendiniz belirleyebiliyorsunuz. Saatlik ücretinizi kendiniz belirlediğiniz için tecrübeniz, donanımınız, yetkinliğiniz gibi konuları saatlik ücretinizi belirlerken yardım alabilirsiniz. Belirleyeceğiniz saatlik ücretler aylık kazancınızı doğrudan etkileyecektir. İyi bir ustaysanız aylık kazancınız 5000 euroya kadar çıkabilir. Fransa’da hizmet sektörü çalışan ihtiyacı üst düzeydedir. Bu durumdan dolayı her yıl düzenli olarak 50 bin göçmene Fransa’da çalışma izni verilmektedir. Çalışma izni almadığınızda Fransa’da çalışamıyorsunuz.

Fransa Para Birimi

Avrupa Birliği ülkesi olan Fransa para birimi Euro’dur. Ülkenin sınırları içerisinde resmi para birimi olarak kullanılan Euro’nun dışında dolarda kullanılan para birimleri arasında yer alır. Fransa asgari ücret ödemelerinde resmi para birimi olan euro kullanmaktadır.

Fransa’da Yaşamak

Avrupa Birliği ülkesi olan Fransa her Avrupa Birliği ülkesi gibi Avrupa Birliği standartlarına uymak zorundadır. Fransa genelinde yer alan ve uygulanan yasaların tamamı Avrupa Birliği yasaları ile uyumlu olduğu için yaşam standartları ve imkanları üst düzeydedir. Fransa’ya çalışmak için gidecek olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Fransa kuralları gereği belirli süreler için çalışma izni alırlar. Bu izin çerçevesinde Fransa’da aynı zamanda geçici oturma izni alan vatandaşlar Fransız vatandaşlarına sunulan tüm sosyal imkanlardan yararlanma hakkına sahiptir. Fransa’da asgari ücretin 1000 Euro’nun üzerinde olması ve aynı zamanda alım gücünün yüksek olması yaşam şartlarının kolay olmasını sağlamaktadır. Satın alma gücü Fransa’da çok üst düzey de olduğu gibi asgari ücretin üzerinde kazanan bir insan için ekstra birikim yapmak veya yurt dışında dünyayı gezmek de oldukça kolaydır. Eğitim haklarının ücretsiz olması sağlık hatların ücretsiz olması bunun yanı bir çok sosyal hakkın devlet tarafından karşılanıyor olması Fransa’da yaşamak haklarının ve şartlarının çok cezbedici olmasını sağlamıştır. Yurtdışında çalışmak isteyen vatandaşlar bu bilgiler ışığında çalışılacak ülkeler sıralamasında Fransa’yı ilk sıralarda yer veriyorlar.

 

Alışkanlık

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu