Bebekler İçin Oyuncak Seçimi Nasıl Olmalı?
Bebekler İçin Oyuncak Seçimi Nasıl Olmalı? Bebeğinizin sağlıklı olabilmesi için oyuncaklarla etkileşim halinde olması son dönemlerde yapılan araştırmalarla desteklenmekte. Bebeğin el göz koordinatlarıyla eğlenip vakit geçirebileceği oyuncakların tercih edilmesi kas koordinasyonu için büyük önem taşıyor. Oyuncağın tek amacının eğlenceli olması değil aynı zamanda güvenli olması da önemsenmeli. Bebekler için oyuncak seçimi nasıl olmalı sorusunun cevabını bu yazımızda sizler için ay ay derledik.
Bebekler İçin Oyuncak Seçimi Nasıl Olmalı?
- 1 Aylık
Bu dönemdeki bebeğin göz kaslarının gelişmesi büyük önem taşıyor. Bebekler İçin Oyuncak Seçimi Nasıl Olmalı? Bunun için de dönence yatak üzerinde konumlandırılabilir. Bebeğe zarar vermemesi açısından yumuşak ve fazla ayrıntılı olmayan çıngıraklar tercih edilebilir. Ev tipi salıncaklar hem bu dönem hem de ileriki dönemler için sağlıklı bir oyuncak tercihi olabilecektir.
- 2 Aylık
Yine tutma becerisini de geliştirecek olan çıngırak seçiminde bulunabilirsiniz. Aynı şekilde seslere de olan ilgisi artacağından çıngırak ilgisini çekecektir. Bütün kaslarını harekete geçirebilmesi için de oyun halıları tercih edilebilir.
- 3 Aylık
3 aylık bebeklerin hem ses hem de renklere ilgi gösterdiğini biliyoruz. Oyuncak seçimi de buna bağlı olarak seçilebilecektir. Örneğin üç boyutlu olan kitaplar hem ilgisini çekecek hem de ileriki zamanlarda kitaplara ilgi göstermesi için de tetikleyici olacaktır.
- 4 Aylık
Bebeğinizin dikkati bu dönemde daha da artmış olacağından onlara parmak kuklalarıyla oyunlar oynatabilirsiniz. Sesli kitaplar yine sevebileceği oyuncaklardan olacak.
- 5 Aylık
Zıplamaktan hoşlanan bir bebeğiniz varsa hoppala tercihinde bulunabilirsiniz. Önceki dönemlerde de tercih edebileceğiniz sesli ve ışıklı olan oyuncaklar ilgisini çekebilecektir.
- 6 Aylık
Yumuşak toplar, yumuşak bebekler daha güvenli oyunlar için seçilebilir. Oyuncakların güvenilir olmasının her dönemde önemli olduğu unutulmamalı. Sert yüzeyli olan hiçbir oyuncak bebeğe verilmemeli. Peluş oyuncaklar da tercih edilmemeli.
- 7 Aylık
Bu dönemde artık yerde oturabileceği için aktivite oyunları ile bebeğin eğlenip öğrenmesini sağlayabilirsiniz. Basit müzik aletleri de bebek için sağlıklı oyuncaklardan birisi olacak.
- 8 Aylık
Aktivite masaları, hafıza teknikli kart oyunları seçiminde bulunabilirsiniz. Bu sayede bebeğinizin hafıza geliştirmesinin ilk basamaklarını da tamamlayabileceksiniz.
- 9 Aylık
9 aylık bir bebeğiniz varsa hareketli oyuncaklar tercih etmeniz gerekecektir. Ileriki zamanlarda yürüyeceği için kendi kendine yürüyen oyuncaklar seçebilirsiniz. Bebeklerde taklit eğilimi olduğundan daha çabuk yürüme eylemi gösterebilecek.
- 10 Aylık
Kuru boya ve boyama kitapları ile basit boyamalar yaptırabilirsiniz. Taşırmadan boyamalar yapması ilk etapta beklenemez fakat çizgileri gösterip sadece içini boyaması için telkinlerde bulunabilirsiniz. Boyama kitapları sayesinde yavaş yavaş kalem tutmaya da alışacaktır. Küçük kas gruplarının artması ile beraber ileriki dönemlerde daha kolay bir şekilde kalem tutması sağlanabilir.
- 11 Aylık
Lego bebeklerinizin hayal gücünün gelişmesi için etkili bir tercih. Bebekler İçin Oyuncak Seçimi Nasıl Olmalı? Istediği şekillerle istediği nesneleri oluşturabilecek.
- 12 Aylık
Hareketli oyuncak tercihinde bulunabilirsiniz. Yine önceki aylarda da seçilen dönemine uygun oyuncakları verebilirsiniz.
İlgili İçerik : Tarihte Bilinen En Eski Oyuncaklar