Bebeğinizin Kusma Nedenleri 

Bebeğinizin Kusma Nedenleri Bebeklerde en sık görülen olaylardan birisinin kusma olduğu söylenebilir. Kusmanın nedenlerinin farklı sebeplerden kaynaklanabileceği bilinmekte. Bu kusmaların kimi zaman tehlikeli olabileceği de unutulmamalıdır. Bebeklerde kusmanın hangi durumlarda tehlikeli olabileceğine gelin birlikte bakalım.

Bebeğinizin Kusma Nedenleri

Normal kusma dediğimiz olay fazla beslenmeden, bebeğin gazının çıkarılmamasından, emzirirken bebeğin hava yutmasından kaynaklanabilmektedir. Bebeğinizin Kusma Nedenleri Bu tür bir durum olduğunda endişe duyulmasına gerek olmamakta. Bebeğin gazının çıkarılması onun rahatlaması açısından da büyük önem teşkil ediyor. Bu sayede kusmaların önüne geçmek de mümkün olabilecek. Ayrıca bebeğinizi gereğinden fazla beslememeniz gerektiğini de unutmamalısınız. Yeni annelerin en büyük korkularından olan bebeğin az beslenmesi durumu beraberinde fazla besleme ihtiyacı bebeğinizin kusma nedenlerinden birisi olacaktır.

Bebeğinizin Kusma Nedenleri 
Bebeğinizin Kusma Nedenleri

Kimi zaman da bebeklerinizin zorlanarak kustuklarını görebilirsiniz. Bu durum dikkat edilmesi gereken bir özelliktir. Zorlanarak kusan bebeklerin reflü gibi farklı hastalıklara sahip olabileceği unutulmamalı. Bu tür durumlarda da en yakın sağlık kuruluşuna gitmeniz gerekecektir. Zorlanarak kusan bebeklerin öğürtüler ve mide bulantıları gibi şikayetlerde olduğu görülür. Kimi zaman da burundan kusmuk da gelebilmektedir. Ten renginde solukluk mide bulantısının en temel göstergelerinden birisidir. Bebeğin mide bulantısını anlamanın zor olmasından dolayı ten renginde solukluk olup olmadığına bakmanız daha kolay teşhis koyabilmenizi sağlayabilecektir.

Kusmayı Önleme Yolları

Bebekleri uyku öncesi beslemek kusmaları da arttırabilen sebepler arasında. Beslendikten sonra hemen yatırılan bebek besinleri sindiremediği için kusma eylemi gösterebilir. Her zaman uyku öncesi beslememek ve bebeği hemen yatırmamak kusmayı önleme yollarındandır.

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi annelerin bebeklerini gereğinden fazla beslemeleri yine ne yazık ki kusmalara sebebiyet vermekte. Gereğinden fazla besleme işlemi yapılmaması gerekmekte.

Ağlayan bebekleri susturma aracı olarak emzirmeyi gören annelerin de bebeklerinde sıklıkla kusma refleksi görülebilmektedir. Bunun en önemli sebebi de bebeğin ağlarken emme refleksini göstermesi durumunda daha fazla hava yutması ve bundan dolayı kusmasıdır. Hava yutan bebeklerde kusma durumu daha çok görülebilecektir.

Son olarak bebeklerinizde kusma olayının önüne geçebilmek için bebeğinizin gazını çıkarmanız gerektiğini unutmamalısınız. Her zaman beslenme sonrasında çıkarılan gaz aslında beslenme öncesinde de çıkarılmalıdır. Bu sayede bebeğiniz daha rahat ve huzurlu bir şekilde beslenebilecektir.

Bebek Kusarken Ne Yapılmalı?

Bebeğiniz kusarken yediği besinlerin boğazına takılmaması için yan çevirilmesi gerekecektir. Aynı şekilde bebek yüzükoyun da yatırılabilir. Bu sayede yediklerinin çıkarılması daha kolay olabilecek ve katı gıda varsa yemek borusunu tıkaması engellenebilecek. Bebeğinizin Kusma Nedenleri Ayrıca kusma işlemi bittikten sonra da parmağınızla ağzının içerisinde kalan besinleri temizlemelisiniz. Temizleme işlemi için işaret parmağınızı kullanabilirsiniz. Tam olarak rahatlayana kadar da besleme işlemine ara vermeniz en sağlıklı seçim olacaktır.

Sıklıkla görülen kusmaları varsa soğuk algınlığı gibi durumlar da bu kusmalara sebebiyet verebilir. Bu tür durumlarda doktora görünmek fayda sağlayacaktır.Bebekler İçin Sağlıklı Çorba Tarifleri

İlgili İçerik : Bebekler İçin Sağlıklı Çorba Tarifleri

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu