Yks’ye Nasıl Çalışılmalı?-Yks En Verimli Nasıl Çalışılır
Yks'ye Nasıl Çalışılır?
Yks’ye Nasıl Çalışılmalı?, Yks Nasıl Çalışılır? Sabırlı olma ve ders çalışma teknikleri ile sizlere değerli bilgiler ulaştıracağız.
Yks’ye Nasıl Çalışılmalı?
1.HEDEFİNİZ OLSUN.
Her şeyden önce bir hedefiniz olsun ve hedefiniz doğrultusunda kararlı bir şekilde ilerleyin. Hedefiniz olmadığı sürece hangi derslere ne kadar yoğunlukta çalışacağınızı belirleyemezsiniz ve ne kadar çok çalışsanız da iyi bir sonuç elde edemezsiniz.
Yks’ye Nasıl Çalışılır?
- PLANLI ÇALIŞIN.
Planlı çalışmak demek her şey demektir. Gün içinde 2-3 saat düzenli çalışsanız dahi bunun pek çok faydasını görürsünüz çünkü düzenli çalıştığınız için bilgileriniz taze kalacak ve başarı oranınız artış gösterecektir.
- BÜTÜN DERSLERE ÇALIŞMAK ZORUNDA DEĞİLSİNİZ.
Yks’de milyonlarca rakibiniz var. Yks’ye Nasıl Çalışılmalı?, Yks’ye Nasıl Çalışılır? Bu yüzden stratejik davranmak zorundasınız. TYT için düşünecek olursak; Türkçe için paragraf çözmeniz ve biraz da dil bilgisi bilmeniz yeterlidir. Matematik’te ise sadece problem çözmeniz yeterli çünkü tyt matematik problem üzerine kurulu sorular sormaktadır. Mantığını kurduğunuz anda formül bilmeseniz dahi çok kolay bir şekilde soruyu çözebileceksiniz. Tarih ve Fen’de ağırlık olarak yorum sorusu sorulsa da bunun yanında birkaç bilgi sorusu gelmekte. Bilgi soruları için son yıllarda hangi konulardan soru çıktığına bakarak sadece o konulara çalışabilirsiniz.
AYT’de durumlar biraz daha değişmekte çünkü AYT sınavlarının tamamı bilgiden oluşmakta. Yani burada hiçbir şekilde kaçamazsınız. Ancak TYT’de çalışacağınız süre ve konu yükünü anlattığım şekilde azaltarak ekstra zaman kazanabilirsiniz. Kazandığınız bu ekstra zamanı da AYT çalışarak rakiplerinizin önüne geçme şansınızı oldukça arttırabilirsiniz.
- SEVİYENİZİ BİLİN.
Çoğu kişi YKS’ye çalışmayı zor testleri çözebilmek zannediyor ama değil. İlk etapta seviyenize uygun şekilde çalışmaya başlamalısınız sonrasında seviye seviye zorluk derecesini arttırmalısınız.
- MUTLAKA AJANDA TUTUN.
Planlı çalışmanın temel yolu planlayıcı defter veya ajandalardan geçiyor. Mutlaka her gün hangi derslere çalıştığınızı ve kaç soru çözdüğünüzü günü gününe not edin. Bu size garip gelse de yazdığınız sayfa sayısı arttıkça ne kadar çok ders çalıştığınızı göreceksiniz ve motivasyonunuz artış gösterecektir.
- SINAV ORTAMI GİBİ SESSİZ YERLERDE ÇALIŞIN.
Herkesin yanlış yaptığı bir şeydir bu. yks’ye nasıl çalışılır eşit ağırlık Sınava nasıl bir ortamda girecekseniz çalışma ortamınız da aynı şekilde olmalıdır. En basitinden çalışırken müzik dinleyen arkadaşlarımız var ancak sınava girdikleri zaman müzik dinleyerek ders çalışmaya alışkın oldukları için konsantrasyon sorunu yaşamaktadırlar. Bu yüzden kendinize bir iyilik yapın ve ders çalışırken müzik dinlemeyi bırakın.
- SABIRLI OLUN.
Çok çalışsanız da netlerinizin bir anda artmasını beklemeyin bu zamanla yavaş yavaş olacak bir durumdur. Bu sizin motivasyonunuzu etkilemesin.
Ders çalışmayı kendinize boğucu hale getirmeyin çünkü 1 yıl boyunca bu şekilde ders çalışmak zorundasınız. Öncesinde de dediğim gibi planlı çalıştığınız sürece çok çalışmanıza gerek yoktur.
YKS çalışma süreci küçümsenmemeli çünkü ciddi anlamda psikolojinizi etkileyen bir etken. Yks’ye Nasıl Çalışılmalı?, Yks Nasıl Çalışılır? Sınava girme düşüncesi bile yeterince yıpratıyor. Bu noktada kendinize sürekli şunları hatırlatın:
“ Sınava sadece 1 yıl çalışacaksınız sonrasında yapmaktan zevk aldığınız bir alanda okumaya başlayacaksınız. Üniversite ortamı, yeni şehir, yeni arkadaşlar… Tüm bu güzel şeylere ulaşmak için sadece 1 yıl düzenli ve sabırlı şekilde çalışmalısınız. Sonrası ise tamamen mutluluktan ibaret. ” İstediğiniz hayat bir adım ötenizde. Verimli ders çalışma teknikleri sayfamıza bir göz atın derim Yapmanız gereken tek şey uzanıp almak.