Neden kitap okumalıyız?

Neden kitap okumalıyız? Bilgi edinmek Bugün, sürekli büyüyen ve değişen dünyamızda, daha fazla bilgiye olan ihtiyaç da artmaktadır. Her geçen gün zaman geçtikçe, insanlar teknolojik yeniliklerden daha fazla haberdar olmanın daha akıllı olmak anlamına geldiğini düşünüyor. Ama bu tamamen yalnıştır. Birincisi, bence bir kişi tarihini bilmeli, etrafındaki sırlardan haberdar olmalı ve sonra gelecek hakkında düşünmelidir. Günümüzün yenilikleri , hemen hemen her konuda bilgi edinmeyi mümkün kılmaktadır. İnsanlar artık istedikleri konularda kendilerini rahatlıkla geliştirebilirler.

Neden kitap okumalıyız?

Öyleyse neden ilerlemiyoruz? İlerleme yapamamamızın ilk nedeni, zamanımızı doğru kullanamamamızdır. Neden kitap okumalıyız? Avrupa neden bizden daha fazla gelişti? Çünkü doğru şeyleri yaptılar, bizden çok daha farklı yaptılar ve çok yaptılar. Toplumumuzdaki bir çok kişi şimdi oturup saatlerce düşünüyor ve işleri çözebileceğini düşünüyor. Hatta bazı gençlerimiz o kadar egolular ki, utanmazlarsa kendilerine cumhurbaşkanı derler. Ancak tüm bunların yerine, bu gençler daha çok çalışabilir, daha fazla kitap okuyabilir ve daha fazla bilgi edinebilirler.

Neden kitap okumalıyız?
Neden kitap okumalıyız?

Bazen, günümüzün şartları altında, faydalı kitapların yerini artık filmler, videolar ve diğer şeyler almış gibi görünebilir . Ama bu tamamen yanlıştır. Hiçbir film bir insana kitaplardan daha fazlasını öğretemez . Bundan ilave, toplum bazen teknolojik yeniliklerin farkında olmayanların cahil olduğunu düşünür , ancak aslında cahil insanlar böyle düşünür. Belki de bu teknolojilerden habersiz bir kişi, her model telefonun farkında olan bir kişiden daha bilgilidir . Belki de onun yaşam deneyimi o kişininkinden çok daha fazladır. Gün içinde bütün günü teknoloji ile geçirmek en büyük felakettir.

Kitaplar neden filmlerden üstündür?

Yüksek reytingli filmlerin çoğu aslında kitaplara dayanıyor. Bu filmler yapıldığında, kitabın tamamını oraya yerleştirmek imkansızdır . Çünkü böyle olursa o filmin hacmi saatler olur. Bu nedenle yönetmen birçok anı kısaltır. İnsanlara sadece en unutulmaz anları göstermeye çalışılır.

Ayrıca yönetmenler filmi daha ilginç hale getirmek için filme kendi eklemelerini eklerler. Neden kitap okumalıyız? Bu durumda, kitaptaki bazı sahneler bazen kasıtlı olarak değiştirilir ve ya yeni karakterler eklenir. Bu, aslında kitapta yer alan bazı fikirleri gölgede bırakabilir . Orta büyüklükte bir kitap düşünün. Yaklaşık 300 sayfa boyutunda Bu sayfaların sadece 40-50’si, belki daha azı filmlerde kullanılabilir. Kitapla yakından eşleşen bir film bile kitapla tam olarak aynı sayfa sayısına sahip olmayabilir.

Yani, bir film aracılığıyla bir kitaptan öğreneceğinizden çok daha az şey öğrenirsiniz. Hayatınız boyunca 100’lerce film izleyebilirsiniz. Ama aynı sayıda kitap okuyanlardan daha fazlasını bilemezsiniz. Bir kişi güzel bir görüntüye bakmaktan zevk alabilir. Ancak bu görüntüyü betimleme ve görselleştirme yeteneği tamamen başka bir şeydir, kitapların insanlara verdiği şey budur.

Kitap okumanın temel avantajı

Bir kitap okumak bazen zor bir görev gibi görünebilir , ancak aslında çok kolaydır. Bir kişi bir kitap okuduğunda, o kitaptaki bilgiler onu cezalandırırsa, muhtemelen onu bitirecektir. Konuşma becerilerinizi geliştirmenin yanı sıra , kitap okumak dünya görüşünüzü artırmanıza yardımcı olacaktır . Neden kitap okumalıyız? Daha fazla bilgi edinmek, okuduğunuz kitabın türüne bağlıdır ve daha fazla edebi kitap okursanız , muhtemelen onlara daha fazla ilgi duyacak ve daha fazla okuyacaksınız . Aynı zamanda, bu kitaplardan kesinlikle bir şeyler öğreneceksiniz. Ama bilim, kişisel gelişim vb. kitap okuyorsanız, onlarla o kadar ilgilenmeyebilirsiniz .

Kitap okumak bilgi biriktirir

Ancak size eklenecek daha fazla bilgi olacak . Bir kitap okumak sizi sakinleştirebilir ve ya bildiğiniz bir şeyi netleştirmenize yardımcı olabilir. Aynı zamanda, kitap okumak dersleriniz üzerinde olumlu bir etkiye sahip olabilir. Ben üniversitedeyken bazı öğretmenlerim bize bazı kitapları okumayı tavsiye ederdi. Bu kitapları zaten okumuş olmak ya da bir öğretmen söyledikten sonra okumak beni diğer öğrencilerden üstün kılardı. Üniversitede bize verilen yüksek hacimli yazıları okumak , kitap okumaya başladıktan sonra çok daha kolay hale geldi. Çünkü okuma alışkanlığım vardı.

Ek olarak, bir kitap okumak bize tanınmış yazarlarla tanışma şansı verir. Herkes muhtemelen Şekspir ile tanışmak ister. Öyle değil mi? Ama eğer Şekspir yaşıyor olsaydı bile bu çok zor olurdu. Ancak, eğer Şekspirin eserlerini okursanız, onun düşüncelerinin ne olduğunu anlayabilirsiniz. Neden kitap okumalıyız? Yani bir kişinin kitaplarını okumak, onunla konuşmak gibidir.10 saat bir kişinin kitabını okursanız, o kişiyle 10 saat boyunca konuşmaya eşdeğerdir. Bunlar aynı zamanda kitapların temel avantajlarıdır.

Dünya genelinde kitap okumak

Dünyanın her yerinde kitap okuyan milyonlarca insan vardır. Tanınmış yazarların kitapları dünyanın birçok ülkesinde hevesle okunmaktadır. Ve en çok kitap okuyan ülkelerin sıralaması şu şekilde:

  • Hindistan (10 saat 42 dakika)
  • Tayland (9 saat 42 dakika)
  • Çin (8 saat)
  • Filipinler (7 saat 36 dakika)
  • Mısır (7 saat 30 dakika)
  • Çekya (7 saat 24 dakika)
  • İsveç (7 saat 6 dakika)
  • Fransa (6 saat 54 dakika)
  • Macaristan (6 saat 48 dakika)
  • Suudi Arabistan (6 saat 48 dakika)

İşte insanların kaç saat kitap okuduğuna dair bir değerlendirme . Dünyanın en gelişmiş ülkelerinden bazılarını bu listede görememek garip. Ancak, bu ülkelerin çoğunun dünyada iyi bilinen ülkeler olduğunu ve gelişmiş olduğunu kabul edelim. Listedeki diğer devletler de hiç de zayıf devletler değildir. Yani, dünyanın en çok kitap okuyan ülkeleri listesinde geride kalan bir devlet görmek neredeyse imkansızdır. Belki Hindistan, Tayland, vb. ülkeleri gelişmemiş olarak göre bilirsiniz, eğer gerçek güçlerinin farkında değilseniz.

En çok kitap okuyan insanlar şüphesiz hepimizin iyi tanıdığı insanlardır. Örneğin, dünyanın en zengin adamı Elon Musk, çocukken günde 10 saate kadar kitap okuduğunu söylüyor. Kendisi çevresindeki tüm kütüphanelerin kitaplarını tamamlamış ve daha sonra eline aldığı her şeyi okumaya başlamıştır. Neden kitap okumalıyız? Daha sonra teknolojik aletlerin kitapcıklarını okuyan Musk, programlamayı da öğrendi ve kazandığı 200 milyar dolarlık servetin temelini attı. Hala günde iki kitap okuyor, günde 13 ila 14 saat çalışıyor. Diğer birçok milyarderin de bir kitap kurdu olduğunu söylemenin faydası var .

kitap okumalıyız
kitap okumalıyız

Yani kitap okumak herkesi milyarder yapmasa bile, birçok milyarder birçok milyarderler de kitp okuyucuları sırasından çıkmıştır. Sadece onlar değil, tarihteki birçok hükümdarlar da kitap okumayı seviyordu. Osmanlı Sulatları arasında en çok kitaba düşkün olanlar II.Selim (1566-1574) ve özellikle oğlu III.Murad (1574-1595) idi . Sadece kendileri değil, diğer tüm Osmanlı padişahlarının da kitaplara çok değer verdiğini söylemek yanlış olmaz . Kendileri çok sayıda kitap okumanın yanı sıra, insanların okuyabilmesi için kütüphaneler ve bilim tesisleri de inşa ettirmişler.

Kitap Okumanın Sonuçları

Sonuç olarak, kitap okumak tarihte insanlar için önemli bir unsur olmuştur , şimdi de öyledir ve öyle olmaya devam edecektir. Okuyabildiğiniz kadar kitap okumanızı tavsiye ederim. Neden kitap okumalıyız? Ancak doğru ve yararlı kitapları okumanız sizin için daha iyidir.

Okuduğunuz kitap okuduğunuz bölüme, mesleğinize ve yaptığınız işe daha uygun ise sizin için daha yararlı olacaktır. Örneğin, avukat olmak isteyen veya avukat olan bir kişinin hukuk hakkında daha fazla kitap okuması gerekir. Son olarak, bir kitabı sonuna kadar okumak mecburiyyetinde değilsiniz. Asıl mesele, o kitaptan ihtiyacınız olan bilgileri alabilmenizdir.

Başarılar …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu