Yağ Dolgusu
Bölgesel olarak Yağ Dolgusu, hacim arttırmak ve dokuyuşekillendirmek amacıyla uygulanan bir cerrahi işlemdir. Bu işlem uzun süre kalıcı bir görünüm hedefler.
Yağ dolgusu işlemi global olarak oldukça popüler bir cerrahi müdahaledir. Temel olarak işlem sırasında yağlar özel liposuction enjektörleri kullanılarak alınır. Daha sonra başka bir enjektöre dokuyu aktarılarak belirlenmiş olan yeni yerlerine enjekte ediliyor.
Yağ Dolgusu
Her iki işlem sırasında da kesik yapmaya, herhangi kalıcı bir hasar vermeye ya da dikiş koymaya gerek yok. İşlemini global olarak sıklıkla tercih edilmesinin başlıca sebepleri farklı bölgelere uygulanıyor olmasıdır. Bu işlem göğüs, yüz, Yağ Dolgusu boyun, kalça, kol ve bacak gibi oldukça fazla bölge üzerinde uygulanabilir. Bu bölgelerde dolgun ve şekilli bir görünümün yanı sıra uzun süre kalıcı sonuçlar vermesi dolayısıyla tercih edilir. Kalıcılığı etkileyen bir çok farklı faktör söz konusudur. Doktorun yapacak olduğu uyarılara dikkat edilmeli ve sağlıklı bir yaşam tarzı benimsemelidir. Bu sayede işlemlerin kalıcılık süresi uzatılır.
Cerrahi işlem, lokal anestezi altında uygulanır. Hastanın tercihine göre lokal anestezi ile kalmayarak hastaya narkoz verilebilir. Hastanın ve doktoru tarafından belirlenen bölgesinden yağ dokusu alınır. Doku alınan bölgede şekilde bir incelme olması adına kontrollü olarak yapılır. Daha sonra yağ dokusu işlem yapılacak olan bölge enjekte edilir. İşlem sırasında bölgeye şekil vererek uygulama yapılır. İşlem sonrasında hızlı bir şekilde normal hayat rutinine geri dönülür. Hayat rutinine dönme süresi hastadan hastaya göre değişir. Hastanın bünyesi başta olmak üzere bu duruma etkileyen farklı bir çok faktör sözkonusudur.
Yağ Dolgusu Kalıcı Mıdır?
Yağ dolgusu geçici bir tedavi olduğu için belirli bir zaman sonra etkisi kaybolur. Yağ Dolgusu Kalıcı Mıdır? İşlemin kalıcılık süresi ne bakıldığı zaman kullanım koşullarına bağlı olarak çok uzun yıllardan söz edilebilir. Yağ Dolgusu Yağ dolgusunun etkili olduğu süre boyunca kalıcılığı azalabilir. İşlemin kalıcılığı farklı faktörlere bağlıdır. Bu faktörler,
• Uygulanan bölgedeki yağ emilim hızı
• İşlem sonrası yapılan hareketler
• Giyilen giysilerin sıkılık durumu
• Tüketilen su miktarı
• Güneş ışınlarına korumasız maruz kalma süresi
• Tüketilen gıdaların sodyum oranı
olarak sıralanır. Faktörler göz önünde bulundurulduğunda kalıcılık süresi değişkenlik gösterir. Sağlıklı bir yaşam tarzı sürüldüğü taktirde tedavi uzun süre etkilidir. Değişkenler dolayısıyla her hastada kalıcılık süresi konusunda farklı sonuçlar gözlemlenir. Bu nedenle işlemin kalıcılık süresine başta hastanın bünyesi olmak üzere farklı bir çok faktöre bakılarak karar verilir.
Yağ Enjeksiyonu Zararlı Bir İşlem Midir?
Yağ dolgusu işlemi özellikle estetik amaçlı olarak tercih edilir. Dünya çapında oldukça tercih edilen bir cerrahi işlemdir. Her cerrahi işlemde olduğu gibi yağ dolgusu işlemi de risk ve yan etkiler taşıyabilir. Yağ Enjeksiyonu Zararlı Bir İşlem Midir? Bu risk ve yan etkilerden işlem öncesinde haberdar olmak son derece önemlidir. Yağ Dolgusu Bu riskler başlıca işlem yapılan bölgede enfeksiyon oluşmasıdır. Ayrıca, işlemin yapılmasının ardından cilt altında morarmalar, şişlikler, ciltte kabarmalar ya da sertlikler görülebilir. Bu durumlar genellikle bütün işlemlerde görülmekle birlikte bazen kırıcıdır. Bunun yanı sıra kullanılan dolgu maddesine hastanın alerjisi olduğu taktirde ciddi reaksiyonlar söz konusudur. Dolayısıyla mutlaka profesyonel bir cerrah tarafından yapılmalı ve ameliyat öncesi risklerden haberdar olunmalıdır.
Yağ dolgusu işleminden önce yapılan doğru bir değerlendirme ile işlem sonrası oluşabilecek riskler minimum seviyeye indirgenebilir. Yağ Dolgusu Profesyonel bir doktor ile yapıldığı takdirde güvenli bir işlemdir. Cerrahi prosedürde olduğu gibi potansiyel riskler ve yan etkiler göz önünde bulundurulmalıdır.