Ramazan da Nasıl Beslenmeliyiz?

Ramazan da Nasıl Beslenmeliyiz? Oruçluyken daha az yemek yemek, gün içinde harcanan enerji miktarını azaltır. Su tüketimi azaldıkça metabolizma hızı düşer. Ek olarak, vücut uzun süre aç kaldıktan sonra yağ depolamaya eğilimlidir. Bu nedenle ramazan ayında seçeceğiniz diyet çok önemlidir. Sahurun ​​uçmasına izin vermemeye dikkat edin. Sahur öğününü atlamak, uzun süreli açlık nedeniyle yorgunluk ve baş ağrısı gibi sorunlara yol açabilir. Yağ oranı düşük, protein oranı yüksek besinleri tercih edebilirsiniz. İdeal olarak, kan şekerini yükselten karbonhidratlardan kaçının ve kahvaltı tarzı bir öğünü tercih edin. Bu nedenle iftarda ara vermeli ve az yemelisiniz. Öğün aralarında sıvı tüketmek sindirime yardımcı olabilir.

Ramazan da Nasıl Beslenmeliyiz?

İftar ızgara, buğulama veya haşlama ile hazırlanan hafif ve az yağlı yemek seçenekleri sunuyor. İftardan iki saat sonra ara öğün olarak meyve yenebilir. İftardan sonra tatlı isterseniz hamur işleri, şerbetler ve zengin tatlılar yerine sütlaç gibi hafif tatlıları tercih edebilirsiniz. Dengeli beslenmenin yanı sıra ramazan ayında haftada en az üç gün hafif egzersiz yapmaya devam edebilirsiniz.

Doğru ve dengeli beslenme, büyümek, gelişmek ve sağlığınızı korumak için boyunuz, kilonuz, cinsiyetiniz ve fiziksel aktiviteniz için doğru miktarda ve türde besin tüketmek anlamına gelir. Ramazan da Nasıl Beslenmeliyiz? Günlük hayatımda dikkatliyim ama ramazan ayına geldiğimde, yetersiz beslenme ve sağlığımla ilgili endişelerden dolayı kuralları unutup çeşitli sorunlarla karşılaşıyorum diyorsunuz. Ancak ramazan ayının amacı gün boyu aç kalıp sonra acıkarak yemek yemek değil, tüm yıl boyunca yorgun düşen sindirim sistemini dinlendirmektir. Fazla yemek yemek vücudunuzun daha fazla yorulmasına neden olur. Ramazan ayında karşılaşılan sorunların çoğu yetersiz beslenmeden kaynaklanmaktadır.  Bu beslenme tarzı sizde ülser, mide kanaması ve diğer rahatsızlıklar gibi sindirim bozukluklarına yol açar.

Doyma mesajları beyne 20 dakika boyunca gönderilir, bu nedenle hızlı yiyenler tokluk hissini kaçırabilir ve ihtiyaç duyduğundan fazlasını yiyebilir. Bunu önlemek için günlük hayatınızda öğünlerinizi az ve sık yemeniz gerektiği gibi Ramazan ayında da buna devam etmelisiniz. Oruç sırasında gün içinde, iftarda ve sonrasında tüketilemeyen besin ihtiyaçlarını karşılamanız gerekir. Sebze, bol salata, yoğurt, az miktarda makarna, akşam yemeğinde pilav vb. kızarmış yiyeceklerden kaçınılmalıdır. Yiyecekleri sindirdikten sonra haftada 2-3 kez meyve, ara öğün olarak sütlü yoğurt ve sütlü tatlı yiyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu