Aile Hekimi Çalışma Saatleri 2024

Aile Hekimini Mesaii Saatleri 2024

Merak ettiğiniz aile hekimi bilgileri ve tüm detayları öğrenebilirsiniz. Aile hekimi çalışma saatleri 2024, aile hekimleri hangi hastalıklara bakar, aile hekimleri hangi günler açık, aile hekimleri hangi ilaçları yazamaz vb.. aile hekimleri hakkında detaylı bilgiler.

Türkiye’de Aile Hekimi 2024

Aile hekimi, Aile hekimi çalışma saatleri 2024 Türkiye’de bir sağlık profesyonelidir ve ailelerin sağlık hizmetlerine ulaşımını ve sağlık hizmetlerinden yararlanımını sağlar. Aile hekimi, ailelerin sağlık hizmetlerin4e ulaşımını kolaylaştırır ve ailelerin sağlık hizmetlerinden yararlanımını teşvik eder. Aile hekimi, ailelerin sağlık hizmetlerine ulaşımını kolaylaştırmak için çeşitli yöntemleri kullanır, örneğin telefonla iletişim kurarak bilgi ve destek verir veya ev ziyaretleri düzenleyerek ailelerin sağlık hizmetlerinden yararlanımını teşvik eder. Aile hekimi ayrıca ailelerin sağlık sorunlarını çözmek için çeşitli sağlık hizmetlerine erişim sağlar ve ailelerin sağlık hizmetlerinden yararlanımını teşvik eder.

Aile Hekimleri

Her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşına atanan Aile hekimi vatandaşlarımızın sağlık problemleri ile yakından ilgilenmektedir. Özellikle Sağlık Bakanlığının her geçen gün geliştirdiği yeni projeler ile vatandaşlarımıza verdiği hizmetlerin giderek artması beraberinde birçok soru işaretinin ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Bu yüzden de bugün Aile hekimi çalışma saatleri hakkında merak edilen bilgileri buradan sizlere açıklamak istiyoruz.

Aile Hekimleri Hangi Hastalıklara Bakar

aile hekimleri hangi hastalara bakar

Bağlı bulunduğunuz Aile hekiminize giderek her türlü hastalığınız hakkında tedavi olma şansınız bulunmaktadır.

  • İç hastalıkları
  • Kadın hastalıkları
  • Doğum
  • Çocuk sağlığı
  • Genel cerrahi
  • Psikiyatri
  • Kardiyoloji

Ve diğer bütün sağlık dallarına Aile hekimlerinin baktığını belirtelim. Ancak Aile hekimlerinin çalıştığı kurumların sağlık ocağı olması nedeniyle bütün teçhizatların tam olmaması beraberinde hastalarını tam teşekkülü devlet hastanelerine yönlendirmesine neden olmaktadır.

Aile Hekimi Çalışma Saatleri 2024

Aile hekimlerinin çalışma saatleri vatandaşlarımız tarafından oldukça merak edilen konular arasında gelmektedir. Bu yüzden de Aile hekimi çalışma saatlerinin neler olduğuna hep birlikte bir bakalım.

Hafta içi günlerde mesaisi bulunan Aile hekimlerinin özellikle 08.30 ile 12.00 saatleri arasında hizmet verdiğini belirtelim. Öğle arası olarak ise 12.00 ile 13.30 arasında Aile hekimleri hizmet vermemektedir. 13.30’dan da akşam mesai saati olan 17.30’a kadar Aile hekimlerinizden her türlü hastalık konusunda yardım alma durumunuz bulunmaktadır. Bunun içinde yapmanız gereken belirlenen saatler içerisinde Aile hekiminize giderek kontrol olmanız yeterli olacaktır. Hafta sonlarında Aile hekimlerinin hizmet vermediğini de sizlere buradan açıklamak istiyoruz.

Aile Hekimleri Hangi İlaçları Yazamaz

Aile Hekimleri,SUT’ta ilgili uzmanın (göz hastalıkları uzmanı, cildiye uzmanı, psikiyatri uzmanı gibi) yazabilecekleri ilaçları yazamazlar.

Aile Hekimleri Rapor Veriyor mu

Aile Hekimi eğer pratisyen hekim ise rapor veremez ancak Uzman Aile Hekimi raporu düzenleyebilirler. Ancak düzenledikleri bu raporları Toplum Sağlığı Merkezi Başkanına  onaylatmaları gerekmektedir.

Aile Hekimi Muayene Ücreti 2024

Özel hastaneler için 15 TL olan muayene ücretleri, Aile hekimleri için ücretsizdir. Aile hekimi tarafından yapılan muayene sonrası eczanelere herhangi bir muayene ücreti vermezsiniz. Aile hekimi değiştirmek için tıklayınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu