Ramazan ayı boyunca nasıl beslenmeliyiz?

Ramazan ayı boyunca nasıl beslenmeliyiz? Ramazan Ayında Dengeli Bir Şekilde Nasıl Beslenmeliyiz? On bir ayın sultanı Ramazan geldi. Oruç tutanların nasıl dengeli bir şekilde beslenmesi gerekmektedir? Hem porsiyonlarımıza dikkat edip hem sağlıklı nasıl beslenebiliriz?

Ramazan ayı boyunca nasıl beslenmeliyiz?

Öncelikle sahur yapmaya özen gösterin. 15-16 saat aç kalacağınız için sağlığınız açısından önemli bir yere sahip. Sahurda fazla yağlı ve şekerli yiyeceklerden uzak durun. Ramazan ayı boyunca nasıl beslenmeliyiz?  Yemek yerine kahvaltı tercih edin. özellikle protein ve lif tüketimi gün içinde size kolaylık sağlar. Yumurta, taze meyve ve sebzeler, peynir, kuruyemiş, süt ürünleri tüketebilirsiniz. Su içmeye özen gösterin. Maden suyu, süt ya da meyve suyu da içebilirsiniz. 2-3 adet hurma tokluk hissi oluşturur.

Ramazan Ayında Dengeli Bir Şekilde Nasıl Beslenmeliyiz?

İftarı çorba ile açın. Çorba ile başlamak açlık hissinizi bastıracak yanında zeytinyağlı sebze salatası tercih edebilirsiniz. Az yağlı et, balık ya da tavuk tüketebilirsiniz. Yemeklerin yanı sıra nasıl pişirildiği de önemlidir bu yüzden kavurmak, kızartmak yerine haşlama, fırında pişirme yöntemlerini kullanın. İftarda bir anda çok yemek yemeyin bu hem mideniz hem de sindirim sisteminiz için zararlıdır. Bunun yerine aralıklı beslenin. Şerbetli ağır tatlılar yerine sütlü tatlılar ya da meyveler yiyebilirsiniz. Ramazan ayı boyunca nasıl beslenmeliyiz? Ramazanın vazgeçilmezi olan pideyi avuç içini geçmeyecek şekilde tüketmeye özen gösterin. Yemekten sonra kafein yerine bitki çayları ya da taze sıkılmış meyve suları tercih edin.

Su tüketimi çok önemli. Gün içinde su içilmediği için vücudun ihtiyacı olan 2,5- 3 litre suyu iftardan sahura kadar olan süre zarfında sağlamalısınız. Böylece mineral kaybından oluşacak baş dönmesi, mide bulantısı, halsizlik gibi sağlık sorunlarının önüne geçmiş olursunuz.

Örnek menü:

Sahur menüsü:

1 tabak çorba

1 haşlanmış yumurta

1 dilim kepek ekmeği

Lor peyniri

Bol sebze söğüş

1 porsiyon meyve veya 3 adet kuru hurma

Akşam yemeği menüsü:

1 kase çorba

2 avuç içi pide

1 kase cacık

Yarım porsiyon bulgur pilavı

Izgara tavuk tavuk göğsü

Ara öğün:

2 adet hurma

1 avuç içi kuru yemiş

1 porsiyon meyve

Not: menü sadece örnek olarak verilmiştir.

Sağlıklı, huzurlu, bolluk ve bereketin eksik olmadığı bir ramazan geçirmeniz dileğiyle.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu