Arnavut Ciğeri Tarifi-Arnavut Ciğeri Nasıl Yapılır
Arnavut ciğeri, Arnavut ciğeri tarifi, Arnavut ciğeri nasıl yapılır, Arnavut ciğeri yapımı, Arnavut ciğeri yapılışı gibi en güzel yemek tarifleri için aliskanlik.com
Arnavut Ciğeri Tarifi
Arnavut ciğeri tarifi sizler için tarif edilmiştir. Türk mutfağında en çok sevilen ve en çok tercih edilen sakatatların başında gelen Arnavut ciğeri, 7’de 70’e herkes tarafında yenilen bir yemektir. Diğer sakatatlara göre hafif olması nedeniyle daha çok tercih edilen bir yemek olan Arnavut ciğeri, başarılı sunulması zor bir yemektir.
Dışarıdan basit gibi görünen bu yemeğin detaylarına inmek için hazır mısınız? Eğer cevabınız evet ise sizleri Arnavut ciğeri yapılışı hakkında detayla bilgi vermek için yazının devamına bekliyorum…
Arnavut ciğeri tarifi için malzemeler;
700 gr kuzu ciğeri (iri ve küp küp şeklinde doğranmış olmalı ve zarı temizlenmiş olmalıdır),
1,5 tatlı kaşığı tuz,
1 çay bardağı un,
1 tatlı kaşığı pul biber.
Kızartma için;
2 çorba kaşığı un,
1,5 su bardağı Ayçiçek sıvı yağı.
Servis için;
Kimyon,
Kuru Soğan,
Maydanoz.
Arnavut Ciğeri Nasıl Yapılır
Arnavut ciğeri nasıl yapılır merak ediyorsanız tarifi okumaya devam edin. Ciğeri ilk olarak bir tel süzgece almak gerekir. Tel süzgeçle beraber süzerek eğer ciğerin içinde kan sıkışması varsa bunları engellemiş olacağız. Özellikle ciğer gibi sakatatları bildiğiniz kasaplardan almanızı öneririm.
Derin bir çelik tencere içine sıvı yağınızı dökün ve bu yağ kızmaya başlarken bir başka derin kapta ise un, tuz ve kırmızı biberi birbirine bulayın. Buladıktan sonra ise ciğerleri bu karışımın içine alıp harmanlayalım.
Unlanmış ciğerleri kızgın yağın içine atın ve her ciğer yaklaşık 1,5 dakika yağın içinde kalacak kadar tutun ve ardından ciğerlerinizi yağdan süzüp alın.
Topik Meze Nasıl Yapılır merak ediyorsanız tıklayınız.
İkinci kızartma için ise tekrar yağın kızmasını beklerken bir derin kaba kızarmış olan ciğerleri koyun ve üstüne tekrar çok az un dökerek karıştırmaya başlayın.
Bu işlemin ardından ciğerleri yeniden yağın içine atın ve 1 dakika kadar yağın içinde tutun. Bu işlemin ardından ciğeri yağdan çıkarırken fazla bir yağ akıntısı meydana gelebilir. Hem bunu önlemek hem de ciğere işleyen fazla yağı atmak için servis tabağının altına bir kağıt havlu serin.
Artık ciğeriniz hazır durumda. İster sumaklı ve soğan piyazı eşliğinde isterseniz üzerine kimyonlu şekilde isterseniz de maydanoz eklenmiş şekliyle ciğer servisinizi açabilirsiniz. Arnavut ciğeri yapımı sona erdi afiyet olsun.