Roza (Gül) HastalığI Neden Oluşur ?

Roza (Gül) HastalığI Neden Oluşur ? Roza hastalığı özellikle yüzün yanak ve burun kısımlarında tutulum gösteren ve genellikle 25-30 yaş aralığında sıklıkla görülen nedeni tam olarak belirlenemeyen dermatolojik bir rahatsızlıktır.

Roza (Gül) HastalığI Neden Oluşur ?

Roza hastalığının olası etkenleri arasında Demodex akarı, stres, yanlış beslenme, alerjiler, hormonal problemler, güneş hassasiyeti vb. yer alır.

Roza (Gül) Hastalığı Tedavisi için Öneriler

• Roza hastalığı tedavisinde öncelikle cildi nazikçe, yıpratmadan temizleyen alkolsüz rutin olarak temizlemek gerekir.

• Yine dermatoloğunuzun önerisi ve takibiyle salisilik asit, benzoil peroksit, sülfür, selenyum sülfit içeren kremler ya da metronidazol içeren haplar kullanilabilir.

• Her sabah cilt uygun bir temizleyici ile temizlendikten ve nemlendirildikten sonra mutlaka güneş koruyucu kullanılmalı ve

bu güneş koruyucu gün içerisinde yenilenmelidir.

• Yine cilt bakımını rutinleri arasında niasinamid içeren nemlendirici kremler, c vitamini, k vitamini ve hyaluronik asit serumları yer almalıdır.

• Bunların yanı sıra tedavi süresince ortak havlu kullanımından, cildi sertçe keselemekten ; alkol, peynir, süt ve süt ürünleri, paket gıda ve gluten tüketiminden kaçınılmalıdır, Yastık kılıfları her

gün değiştirilmeli ve eczacınız tarafından size özel hazırlanan Akar Spreyi ile yastık, yatak, yorgan, eşarp, şapka vb. eşyalarınız en az haftada bir kez dezenfekte edilmelidir.

• Yüz analizi ile eksikliği belirlenen Schüssler Mineralleri ek olarak kullanılabilir. Roza (Gül) HastalığI Neden Oluşur ? Aromaterapi yağları ile kişiye özel olarak formüle edilen cildi yatıştıracak serum ve hidrolatlardan yararlanılabilir. Farmakope tentürlerive Schüssler Mineralleri ile hazırlanan yüz kremleri de cildi yatıştırmak için kullanılabilecek ürün seçenekleri arasındadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu