Özel Okul Açmak-Özel Okul Açma Maliyeti

Özel okul açmak, özel okul açma maliyeti 2021, özel okul açmak için gerekli belgeler, özel okul açma şartları, özel okul açma teşvikleri vb.. eğitim hakkında merak edilenler için aliskanlik.com

Özel Okul Açmak

Güzel bir iş kurmak ve bu işi bir ömür sürdürmek birçok kişinin hayalleri arasında yer almıştır. Hem kaliteli bir yaşam sürebilmek için hem de gelecek nesline miras bırakabilmek için doğru iş tercihi önemlidir. Hem kazançlı hem de yüksek itibar sunan özel okul açmak her açıdan size en iyiyi sunacak fikirler arasındadır. Tabi bu iş için sermayenizin biraz fazla olması gerekirken ayrıca kredi başvurularında da bulunabilirsiniz.

Kurulum aşamasında oldukça zorlu bir süreç sizi bekliyor olsa da sonucun muhteşem şekilde size dönüş sağlayacak olması verilen emeği fazlası ile karşılayacaktır. Her bir detayın kurulum aşamasında titizlikle irdelenmesi gerekir. Ayrıntıları es geçmemek sonucun istediğiniz gibi olmasına doğrudan etki edecektir. Kontrollü elinizde tutmanız size mükemmel bir okul sunacaktır.

Özel Okul Açma Şartları

Eğitim kuruluşları mutlaka Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olmalıdır. Hangi düzeyde eğitim verilecekse verilsin izinlerin alınması konusunda özel okul açma şartları yerine getirilmelidir. Belirlenen şartların eksiksiz şekilde yerine getirilmesi çok önemli olurken bu şartları şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Özel okulun açılacağı bina mutlaka yapı kullanım izni belgesine sahip olmalıdır.
  • Okul bahçesinin en az 500 metrekare olmasına da ayrıca dikkat etmelisiniz.
  • Okulun yangın tedbirleri mutlaka alınmalı ve bu tedbirlere dair de itfaiyeden rapor çıkartılmalıdır.
  • Eğitimi verecek öğretmenlerin mutlaka eğitim verebildiğine dair diploması olmalıdır.
  • Eğitim programının müfredat ile uyuşuyor olması gerekmektedir.
  • Öğrenci kayıtları kurallara uygun şekilde gerçekleştirilmeli ve mutlaka resmi belgelerin muhafazası önemlidir.
  • Özel okulun açılmasında belediyeye, milli eğitime ve vergi dairesine başvurular yapılmalıdır.
  • Özel okul açma yönetmeliği harfiyen gerçekleştirilmeli ve hiçbir konu es geçilmemelidir.

Özel Okul Açma Maliyeti

Özel okul açılmasıyla ilgili oldukça yüksek sermayeye ihtiyacınız olduğunu unutmamalısınız. Özel okul açma maliyeti için en az 1 milyon TL’ye ihtiyacınız olacaktır. Fakat okulun büyüklüğü, okul kapasitesi gibi birçok farklı etken bu tutarı arttırabilir. Kaliteli ve üst düzey bir okul açabilmeniz için 6 – 7 milyon TL gibi bir rakam söz konusu olabilir.

Son derece parlak iş fikirlerinden bir tanesi olan özel okul açmak için devlet desteği de alabilirsiniz. Geri ödemeler konusunda birçok fırsat sunulurken faizsiz geri ödemeler de söz konusu olmaktadır. Bu konuda iyi bir proje hazırladığınız taktirde alacağınız destekler size çok büyük getiriler sunacaktır.

Özel okul açma teşvikleri bu alanda ki ihtiyaçları karşılama açısından fırsatlar sunuyor. Beklentileri karşılayacak yapıyı kurduğunuz takdirde her alanda desteğin artılarını elde edebilirsiniz. Sizin bu noktada en iyiyi elde etmeniz de alacağınız desteklerle doğru orantılı şekilde ilerleyecektir.

Özel okul açmak için kredi başvurularınızı özel ve devlet bankalarına da yapabilirsiniz. Bu konuda sunulan finansman destek size en iyiyi sunacaktır. Prosedürlerin kontrollü şekilde yapılması başvurduğunuz kredilerin olumlu sonuçlanmasını da mümkün kılacaktır. Özel okul açmak istiyorum fakat bütçe konusunda zorlanıyorum diyorsanız krediler imdadınıza yetişecektir. Önemli olan husus size düşen sorumlulukları en iyi şekilde gerçekleştirmektir.

Özel Okul Açmak İçin Gerekli Belgeler

Özel okulların açılışı konusunda resmi başvurularda bulunmanız ve gerekli izinleri almanız gerekir. Özel okul açmak için gerekli belgeler 2021 listesi ise şu şekildedir;

  • Milli eğitim bakanlığına başvuruda bulunabilmeniz için hazırlamanız gereken form dilekçe ibraz edilmelidir.
  • Ticaret sicil gazetesinde işletmecilik yapıldığına dair onaylanmış sayfa,
  • Kurum yönetmeliğinin uygulanacağına dair bakanlık tarafından onaylanmış yazılı beyan olmalıdır.
  • Ders çizelgesi, öğretim programı bakanlıkça onaylanmalıdır.
  • Tapu fotokopisini ibrazı ya da kira sözleşmesi milli eğitim müdürlüğünce onaylanmış olmalıdır.
  • İtfaiye müdürlüğünden alınması gereken binanın yangına karşı korunduğuna dair rapor alınmalıdır.
  • Binanın sağlam olduğunu gösteren rapor çevre ve şehircilik il müdürlüğünden alınmalı,
  • Eğitim kurumunun sağlık yönünden herhangi bir sorun teşkil etmediğine dair rapor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu