Afet Olaylarında Kriz Masası

Afet Olaylarında Kriz Masası Hayat akışında karşılaştığımız olaylarda olası sebepler karşısında çıkması muhtemel bütün krizlere karşı risk önleyici veya riski engelleyici faaliyetlerimiz bulunmaktadır. Kredi kartı borcunun tamamı nı ödemeyemezseniz asgari tutarını ödersiniz , trafikte kaza yapan aracınız için tanıdık kaporta veya tamirci ustalarınızın telefonlarını ihtiyaç olacağı amacı ile ulaşabilecek noktada tutarsınız.

Peki aletleriniz , araçlarınız yaşam alanında kullandığınız herşeye dair risk faktörlerini kabul edip bu faktörlere karşı riskleri engelleyecek unsurları geliştirirken , yaşadığımız şehirde oluşması muhtemel riskleri göz ardı edemeyiz.

Afet Olaylarında Kriz Masası

Sel , deprem ve buna benzer bir çok doğal afet için risk faktörlerimiz nedir , bu faaliyetler için oluşacak risklere karşı nasıl engelleyici tedbirler alabiliriz. Afet Olaylarında Kriz Masası Bu tedbirleri alırken hanği aşamalara dikkat etmeliyiz , hanği aşamaları nasıl gerçekleştirmek gerekir sorularına bizler mi yanıt vermeliyiz? Kısmen evet şahsımıza düşen tedbirleri almalıyız ama şehri etkileyen şehrimiz içerisinde mahallemizi etkileyen sokağımızı etkileyen risklere karşı önleyici tedbirleri Yerel Yönetimlerin alması gerekemktedir.

Şehir içerisinde oluşan veya şehre bağlı dış mahalle ve köylerde oluşması muhtemel afetlerde krizi kontrol altına almak ve önleyici tedbirleri uygulamak için ilk ve ön önemli unsur KRİZ MASASI nı devreye almaktır.Oluşturulan kriz masası içerisinde ulaşım,ikmal,sağlık ,emniyet ve barınma gibi unsurların akışını daha kolay kontrol edersiniz.

Afet Olaylarında Kriz Masası
Afet Olaylarında Kriz Masası

Kriz Masası nı oluşturmak en önemli ayrıntıdır. Oluşmamış olan kriz masasında yönetim olmayacağı gbi yönetilemeyen bir kriz sonrasında da ikinci afet riski taşımaktadır. Oluşan afete çözüm sağlayamamak insan eliyle oluştrulan EN BÜYÜK AFET tir.

Şehir , Köy , Mahalle gibi yerleşke alanlarında ise oluşan afetlerde en gerçekci ve hızlı gerçeklştirilecek kriz masasını o bölgenin yerel yönetimi en iyi şekilde gerçekleştirir. Sırasıyla bunlar afet bölgesi ilçe sınıfında ise İlçe Belediyesi veya İlçe Kaymakamlığı , il statüsünde ise Büyükşehir Belediyesi veya Valiliktir.

Kriz yönetilememiş veya afet yaralı hızlı sarılamamış ise direk DEVLETE çıkışmak ne sorunu çözer , ne de problemi çözer.

Yerel yönetimler yönetimini icra ettikleri bölgelerde oluşacak bütün afetlere karşı risk faktörlerini belirlemeleri ve bu risklere karşı ise riski engelleyici tedbirleri geliştirmeleri gerekmektedir. Ama acı gerçek şu ki her 5 yıl içersinde yeniden seçilecek olan yerel yöneticiler bu riskleri göz ardı etmektedir. Sebebi ise bu tip faaliyetlere karşı yapılan çalışmalar anında size geri yanıt olarak dönmez 10 yıl hazırlık yaparsınız ama 1 gün için , 50yıl beklettiğiniz planı 1 haftalık zaman diliminde kullanırsınız.

Yapılan ve planlanan risk önleyici tedbirler size elbette geri dönüş sağlayacaktır. Afet Olaylarında Kriz Masası Gereksiz can kayıplarını önlediği gibi ekonomik olarakta gereksiz kayıpların önüne geçecektir.Yetkili kişilerle hazırlanan risk önleyici tedbirler her zaman ama her zaman sizin baş ucunuzda durması gereken kitabınızdır. Tedbir tehdide mani olur. Deprem felaketleri sonrası deprem sözleri ile sevdiklerinize mesajlar gönderin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu