Yapay Zeka Nedir?

Yapay Zeka Nedir? Yapay zeka, makinelerin insanlar gibi davranmasını sağlayan teknolojik sistemleri ifade eder. Google Haritalar yapay zaka destekli uygulamalardır. Hatta sözlü olarak sağa veya sola dönmemiz için bizi uyarı gösterecek kadar gelişmiş ve hala devam etmektedir.Eskiden bilmediğimiz bir şehre gittiğimizde adres sormak için yabancılarla konuşurken şimdilerde yapay zeka bize arkadaşlık etmektedir.

Yapay Zeka Nedir?

Birçok çok uluslu şirket ve kurumsal kurum, Yapay Zeka Nedir?  özellikle nihai projede gerçek zamanlı deneyime sahip olanlar olmak üzere, yapay zeka konusunda uzmanlaşmış veri bilimcileri için bir dizi yazılım paketi sunmaktadır, çünkü yapay zeka, yalnızca bir kişinin yapabileceği algoritmaları ve gerçek zamanlı uygulamaları anlamakla ilgilidir.

Yapay Zeka Nedir?
Yapay Zeka Nedir?

Gündelik yaşantımızda yapay zeka kullanım alanları;

Eğitim: Eğitim ve Öğrenimde Yapay Zekanın Kapsamı, tarafsız çözümleri değerlendirmek için yapay zeka destekli derecelendirme makineleri kullanılır.

Sağlık: AI uygulamaları için iyi bir kapsamı olan en dinamik ve talepkar endüstrisi, AI sistemlerine sahip olmak yalnızca tıbbi hata olasılığını azaltmakla kalmaz, aynı zamanda kırsal alanlarda bile etkili çözümler üretir.

Enterprise: AI bugün her zamankinden daha gelişmiş.Siri, Alexa ve Cortana, AI programlama teknikleri kullanılarak yapılmıştır.

Yapay zeka inovasyonunda hızlı büyüme yaşayan diğer endüstriler arasında turizm, medya, enerji, telekomünikasyon, pazarlama, üretim ve daha fazlası yer alıyor.

Yapay Zeka
Yapay Zeka

Alan uzmanlığı nedir ve Alan uzmanlığı neden gereklidir?

Mevcut eğilimlere göre, teknik alanlardaki uzmanlara olan talep hızla artıyor. Bu sektörde iş bulmak isteyen binlerce öğrenci var. Yapay Zeka Nedir?  Bu nedenle, alan uzmanlığı, sizi yetenek ve bilgi temelinde ayıracak çok önemli bir özellik olabilir. Yapay zeka uzmanlığı günümüz meslekleri arasında en popüler meslek haline gelmiştir.

Yapay zeka söz konusu olduğunda, yalnızca alan uzmanlığı değil, gerçek zamanlı proje deneyiminde de uzmanlık çok önemlidir.

Yapay zeka (AI), genellikle insan zekası gerektiren görevleri gerçekleştirebilen akıllı makineler oluşturmaya dahil olan geniş bir bilgisayar bilimi alanıdır.

Yapay Zeka Türleri:

 

  1. Reaktif makineler: Tamamen duyarlı makineler, yapay zekanın en temel türüdür. Bu AI makineleri, gelecekte başvurmak üzere bilgileri veya geçmiş davranışları saklamaz. Bu makineler yalnızca mevcut sahneye odaklanır ve mümkün olan en iyi eylemi temel alarak ona tepki verir. Reaktiftir. Bir başka reaktif makine örneği, Google’ın AlphaGo’sudur.
  2. Sınırlı hafıza: Sınırlı belleğe sahip makineler, geçmiş deneyimleri ve bazı verileri hızla depolayabilir. Bu makineler kayıtlı istatistikleri sınırlı bir süre için kullanabilir. Kendi kendini süren arabalar, hafıza kısıtlamalı sistemlerin en iyi örneklerinden biridir.
  3. Zihin Teorisi: AI, insan duygularını, insanları ve inançları anlamalı ve insanlar gibi sosyal olarak etkileşime girmelidir.
  4. Öz farkındalık: Kendini tanıyan yapay zeka, yapay zekanın geleceğidir. Yapay zeka ile makineler insan beyninden daha akıllı hale gelebileceği düşünülmektedir. Narrow AI:İnsan zekasının bir simülasyonudur. Genellikle tek bir görevi iyi gerçekleştirmeye odaklanır. Bu makineler akıllı görünebilir, ancak çalışma sınırları en temel insan zekasının çok ötesine geçer. Yapay Zeka Nedir?  Artificial Intelligence (AGI):Bazen “güçlü yapay zeka” olarak anılan AGI, Westworld robotları ve Star Trek Data gibi filmlerde bulunan bir tür yapay zekadır.

(AI: yapay zeka ) yapay zeka,AI Video oyunları ve yapay zeka Yapay zeka sertifikası kodlama bilgisi gerektiriyor mu? Robotik indeksi ve yapay zeka indekslerini nasıl bilirsiniz? Yapay Zeka Nedir?  Yapay zeka uygulaması iş dünyasında yapay zekayı benimsemek için ne gerekiyor?

 

 

 

 

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu