Oyun Tekerlemeleri
Oyun Tekerleme
Oyun tekerlemeleri, Oyun Tekerlemesi, oyun tekerlemelerinin çocuklara faydaları, tekerlemeli oyunlar, birdirbir, yağ satarım bal satarım, üşüdüm, aç kapıyı bezirganbaşı, fış fış kayıkçı, eveleme geveleme vb… tekerleme makalemizi sizler için hazırladık. Çocuklarımızın öğrenmesinde kendini geliştirmesinde, telaffuz dahil önemli yere sahip olan tekerlemeler “ağızın içinde yuvarlanan zorlu eğitici söz, saçma sapan olabilen söz, çift sesli kelimelerle kurulmuş konuşma metni” manasına gelmektedir. Türk edebiyatına özgün bir oyun çeşitidir. Tekerlemelerin öykü, eğlence, oyun, parti ve bağımsız olarak Dört adet çeşitlisi bulunmsktadır. Tekerlemeler hem güzel eğlenceli zaman geçirmeye yardımcı hem de yavrularımızın konuşabilme yeteneğini geliştirmede önemli rol oynamaktadır
Oyun Tekerlemeleri
Bu tekerlemeler çocuk folklorunda önemli bir yer tutar. Çocukları oyuna hazırlar, Oyun Tekerlemeleri oyunun sıkıcılığını ve monotonluğunu giderir. Bunlar genellikle çocuk oyunları arasında yer almaktadır. Oyun kurulurken veya oyunu idare edecek kişi seçilirken tekerlemeler söylenir. Tekerlemenin son kelimesine isabet eden şahıs ebe veya oyun idarecisi olur. Buna ayıklama ve gösterme metodu da denmektedir.
Oyun Tekerlemesi
Çoğunlukla kurmaca olarak neşeli versiyonlarıyla dikkatieri üzerine çeken oyun tekerlemeleri eğlendiren vakit harcamak isteyen çocuklarımız ile bağ kurmanıza yardımcı olabilecek kelime topluluğudur. Kısa dizeli ya da uzundizeli olarak sunulan bu tekerlemeler çoğu vakit farklı masalsı ve oyun tekerlemeleri olarak da karşınıza çıkabilir. Hem evlerde hem de okullarda toplulukta belli bir ritimsel ile söylenen bu eğitim öncesinde oyun tekerlemesi örnekleri için sizlere sunduğumuz makaleden faydalanabilir yazımızla güzel tekerlemeler öğrenebilirsiniz.
O piti piti
“Ooooo piti piti
Kremanın sepeti
Terazi lastik jimnastik
Biz size geldik bitlendik
Hamama gittik temizlendik
Dik Dik Dik
Son dersimiz matematik”
Oyun Tekerlemelerinin Çocuklara Faydaları
-Tekerlemeler çocuklarda davranış gelişmesine olumlu katkı sağlar.
-Tekerlemeler çocukların zekâ, bilgi, duygu ve davranışlarını geliştirir.
-Çocuklardaki birlikte öğrenme, gülme, iş görme bilincini hızlandırır.
– Onları sosyal yönden geliştirir ve paylaşımcı hâle getirir.
– Çocukların ana dillerini güzel ve doğru biçimde kullanmasını sağlar.
– Onlarda mevcut olan ana dili sevgisini besler.
– Çocuğun kelime dağarcığının gelişimine katkıda bulunur.
– Hayal dünyalarını zenginleştirir.
– Çocuklara topluluk karşısında konuşabilme cesareti aşılar.
Çocuklara yönelik oyun tekerlemeleri dört şekilde kullanılır:
a. Ebe Seçimi ve Ebe Çıkarma Tekerlemeleri
b. Oyuna Eşlik Eden Tekerlemeler
c. Yanıltmacalar ve Şaşırtmacalar
d. Oyuna Çağırma, Oyun Sonunda Dağılma Sırasında Söylenen Tekerlemeler
Tekerlemeli Oyunlar
Bu tür oyunlarda, sözlerle hareketler bir aradadır. Sözlerin çocuklara özel ezgileri vardır. Hareketler bu ezgiler eşliğinde yapılır. Tekerlemeli oyunların büyük bölümü kuşaktan kuşağa geçerek günümüze kadar ulaşmıştır. Yeni yetişenler, istekle ve yanlışsız oynayarak bu tür oyunları daha da geliştirebilirler. Oyunlara yeni renkler, yeni ezgiler katabilirler. Birbirimizi tanımanın en iyi yolu oyunlardır. Mızıkçılık etmeden, tekerlemeli güzel bir oyuna ne dersiniz? Haydi, öyleyse oyun başına!
Çocuklarımız adına öğretici ve de eğitici olarak bilinen oyun tekerlemeleri hem gerçekten aşırı eğlenceli vakit geçirmek adına hem de ezberlemek adına zihinlerinde yeni kelimeler öğrenmelerinde etkilidir. Özellikle sesteş kelimeler düşünülerek hazırlanan değişik masal ve oyun tekerlemeleri öğrenim öncesi ve ilk öğretim dönemindeki tüm çocuklar tarafından beğenile sevrek takip edilen tekerlemeler arasındakendine yer bulmaktadır. Gerek eğitimciler gerekse ebebeyinler tarafından ezberletilmesi uygun görülen oyun tekerlemeleri, farkındalık,değişik eğlenceli, eğitim öncesi oyun tekerleme örnekleri listesinde belirlenerek ezberlenebilir. Minikler için heyecan uyandıran hepsi birbirinden özel oyun tekerlemeleri için blog sitemiz aliskanlık.com’da devamına göz atabilirsiniz.
Ebe Çıkarma Tekerlemesi
Oyuncular halka şeklinde dizilirler. Sözlere uygun olarak ritmik hareketlerle ebenin ilgisini çekmeye çalışırlar. Bu ritmik hareketler; halkada el ele tutuşarak dönme, eller belde halka içine ve dışına yürüme şeklinde olabilir. Bu sırada ebe aşağıdaki tekerlemeyi söyler:
Üsü-düm üşü-düm-daldan-elma-düşürdüm
El-mamı-yedi-ler-bana-cüce-dedi-ler
Cüce-likten-çık-tim-Beyoğ-luna-git-tim
Bey-oğlu-has-ta-cor-bası-tas-ta
Püs-külü-ma-vi-ina-dina-ka-vi
Gel-çık-bal-çık-ben-çık-tım
Ebe olan oyuncu tekerlemenin son sözcüğü “çıktım” dediği anda kime değmişse, bu kez o oyuncu ebe olur. Oyuna veni ebeyle ve tekerlemenin yinelenmesiyle devam edilir.
Aç Kapıyı Bezirgânbaşı Tekerlemesi
Oyuncular içinden iki elebaşı seçilir. Elebaşılar bir kenara çekilerek kendilerine birer isim alırlar. Ancak diğer oyuncular elebaşı olan arkadaşlarının aldıkları isimleri bilmeyeceklerdir. Diyelim ki elebaşlarından birisi “ayva” diğeri “nar” adlarını almış olsun. “Ayva” ile “nar” karşılıklı durarak el ele tutuşurlar ve kollarını kaldırarak bir köprü oluştururlar. Diğer oyuncular bu dizilişi bozmadan aşağıdaki tekerlemeyi söyleyerek köprü altından geçerler:
“Aç kapıyı bezirgânbaşı, bezirgânbaşı…”
“Kapı hakkı ne verirsin? Ne verirsin?”
“Arkamdaki yadigâr olsun, yadigâr olsun.”
Tekerlemede yer alan “Kapı hakkı ne verirsin?” sorusu elebaşılar tarafından sorulmaktadır. Kapı, dizideki ilk oyuncu tarafından açtırılır. Ancak dizinin en arkasında yer alan oyuncu yadigâr edilmiştir. Bunun için en arkada yer alan oyuncu köprü altından geçerken köprü indirilir ve kendisi halkaya alınır. Bu oyuncuya ancak onun duyabileceği bir sesle:
– Ayva mı? Nar mı? diye sorulur.
O da aynı sessizlikte bu isimlerden birini söyler. Hangi ismi söylemişse onun arkasına geçer. Oyuna dizi bitinceye kadar devam edilir. Daha sonra ortaya bir çizgi çekilir. Elebaşılar karşı karşıya geçerler. Birbirlerini çekmeye başlarlar. Hangisi diğerini kendi tarafına çekerse, oyunu o taraf kazanmış olur.
Üşüdüm Üşüdüm Tekerlemesi
Oyuncular iki gruba ayrılırlar. Gruplar karşılıklı ad dizilirler. Aşağıdaki tekerlemeyi söyleyerek birbirlerine doğru yürürler. Birinci grup yürürken, ikinci grup geriye doğru gider. Tekerleme sonunda iki grup oyuncuları birbirlerine doğru yürüyerek sarılırlar.
I. grup:
– Üşüdüm üşüdüm a benim canım üşüdüm
II. grup:
– Kürkünü giy kürkünü giy a benim canım kürkünü giy
I. grup:
– Kürküm yok kürküm yok a benim canım kürküm yok
II. grup:
– Alsana alsana a benim canım alsana
I. grup:
– Param yok param yok a benim canım param yok
II. grup:
– Bulsana bulsana a benim canım bulsana
I. grup:
– Nereden nereden a benim canım nereden?
II. grup:
– Saraydan saraydan a benim canım saraydan
I. grup:
– Asarlar keserler en güzelini seçerler
Gruplar üstlendikleri rolleri değiştirerek, tekerlemeyi yinelerler. Oyun böylece tekrar edilir.
Yağ Satarım Bal Satarım Tekerlemesi
Oyuncular halka şeklinde dizilip otururlar. Aralarından birisi ebe seçilir. Ebenin elinde ucu düğümlü bir mendil vardır. Elindeki mendili gizleyerek halka şeklinde dizilen oyuncuların etrafında dolanır. Bazen mendili bir oyuncunun arkasına bırakıyormuş gibi duraklar. Buna benzer hareketlerle oyuncuları şaşırtır. Oturanların arkalarına bakmaları yasaktır. Ancak elleriyle yeri yoklayabilirler. Ebe olan oyuncu arkadaşlarının etrafında dönerken, bir taraftan da yandaki tekerlemelerden birini söyler. Birkaç kez bu şekilde dolandıktan sonra elindeki mendili bir oyuncunun arkasına bırakır. Bunu fark eden oyuncu yerinden fırlar ve ebeyi kovalamaya başlar. Eğer kendi yerine oturmadan yetişirse, yerine oturana dek mendille ebenin sırtına vurur. Oyuncu mendili fark etmezse, halkayı dolanıp gelen ebe, yerdeki mendili alıp ona vurur. Bu kez arkasındaki mendili fark etmeyen bu oyuncu ebe olur. Oyun tekerlemeleri Oyun böylece devam eder.
Yağ satarım, bal satarım
Ustam ölmüş ben satarım
Ustamın kürkü sarıdır
Satsam on beş liradır
**********
Yağ satarım, bal satarım
Usta gitti ben satarım
Azaldıkça su katarım
**********
Yağ satarım, bal satarım
Ustam öldü, ben satarım
*** * **
Yağ satarım, bal satarım
Ustam ölmüş ben satarım
Ustamın kürkü sarıdır
Satsam on beş liradır
*********
Zam-bak, zum-bak
Dön arkana iyi bak
Zam-bak, zum-bak
Dön arkana iyi bak
***********
Yağ satarım bal satarım
Ustam ölmüş ben satarım
Bir kaşık ayran
Yarın sabah bayram.
Birdirbir Tekerlemesi
Bu oyunu erkek çocuklar oynar. Oyuncular 8-10 gruplara ayrılır. İçlerinden biri ebe seçilir. Ebe olan belden öne doğru eğilir, ellerini dizlerinin üzerine Diğer oyuncular da bu arkadaşlarının üzerinden atlamak üzere art arda dizilir. İlk sırada yer alan oyuncu “Birdirbir diyerek ellerini ebenin sırtına bastırıp üzerinden atlar. Diğer oyuncular da onu izler. Ancak her biri sırasındaki yerlerine göre veya atlayış sırasına uygun olarak:
“- İkidir iki, kurnazdır tilki!
– Üçtür üç, ebelik güç!
– Dörttür dört, kuş gibi öt!
– Beştir beş, seni aldım eş!
– Altıdır altı, o şamarı kim attı!
– Yedidir yedi, elim sırtına değdi!
– Sekizim seksek!
– Dokuzum durak!”
diyerek ebenin üzerinden atlarlar. Atlayan her oyuncu olduğu yerde durup kalır. Diğerleri onlara değmemeye çalışır. Bu nedenle ilk atlayan oyuncular ellerinden geldiğince uzak mesafeye atlamaya çalışacaklardır. Dokuzuncu oyuncudan sonraki oyuncular da atlama sırasında şunları söylerler:
– Onum orak, haydi oturak!
– On birim yağlı börek!
– On ikim tuzlu çörek!
Bu atlamalar sırasında, atlayan oyuncu duran bir oyuncuya değerse bu kez ebe kendisi olur. Oyun böylece sürüp gider.
Menekşe Tekerlemesi
Oyuncular el ele tutuşarak karşılıklı dizilirler. Oyun sırası belirlendikten sonra söyleşme başlar:
– Oy menekşe menekşe
– Mendilin yere düşe
– Bizden size kim düşe
– Özlem düşe, tez düşe
Adı söylenen oyuncu koşar. Karşı diziden gözüne kestirdiği iki oyuncunun arasından geçmeye çalışır. Bunun için kollarını havaya kaldırarak hızla indirir. El ele tutuşmuş iki oyuncuyu birbirinden ayırır. Kendine yol açar. Bunu başardığında oyunculardan birini yanına alıp kendi grubuna döner. Başaramazsa esir olur, karşı grupta kalır. Oyun böylece sürer. Karşı oyuncuları tüketen grup oyunu kazanır.
Eveleme Geveleme Tekerlemesi
Oyuncular 10-12’şer kişilik gruplara ayrılır. Grup içinden bir başkan seçilir. Diğer oyuncular el ele tutuşarak halka oluşturur. Başkan ortaya geçer. Oyuncular el ele tutuşmuş halde dönerken aşağıdaki tekerleme söylenir.
Eveleme geveleme
Devekuşu kovalama
Çengi çember, miski amber
Tazı tuzu, kelemenin kızı
****************
Ne zaman geldin, yazın geldim
Dizilelim, çözülelim
Bir tahtaya yazılalım
İncik boncuk, gel çık bal çık
*************
Tekerleme söylenirken halka ortasında yer alan oyuncu da halkadaki oyuncuları saymaktadır. Tekerleme bittiğinde en son kim saymış ve göstermişse bu kez ebe o oyuncu olur. Oyuna böylece devam edilir.
Kutu Kutu Pense Tekerlemesi
Oyuncular daire seklinde dizilir. El ele tutuşarak bir yönde dönmeye başlar. Ancak dönerlerken hep birden aşağıdaki 15 tekerlemeyi söyler:
Kutu kutu pense
Elmayı yerse
Arkadaşım Yıldız
Arkasını dönse
Tekerlemenin sonlarında oyunculardan birisinin adı geçmektedir. Adı geçen oyuncu, yüzünü halka dışına döner ve yine arkadaşlarının ellerinden tutar. Bütün oyuncular bu şekilde arkalarını dönerek oyuna devam edilir. Tüm oyuncuların yüzleri halka dışına baktığında, bu kez tekerleme:
“Kutu kutu pense
Elmayı yerse
Arkadaşım Ceyda
Ön tarafa dönse”
şeklinde söylenir. Oyuna böylece devam edilir.
Hoppacık Tekerlemesi
Bu oyun da iki kişiyle oynanır. Oyuncular sırt sırta vererek kollarını kenetler. Sonra sırayla eğilerek birbirlerini sırtlarına alır. Bu sırada karşılıklı olarak aşağıdaki tekerlemeyi söyler.
– Gökte ne var?
– Gök boncuk.
– Yerde ne var?
– Yer boncuk.
– Dalda ne var?
– Elmacık.
– Babanın adı ne?
– Yusufçuk.
– Annenin adı ne?
– Fatmacık
– Kaldır beni hoppacık.
Oyuncular, isterlerse tekerleme içindeki görev yerlerini değiştirerek oyuna devam ederler.
Fış Fış Kayıkçı Tekerlemesi
Bu oyun iki kişiyle oynanır. Oyuncular oturarak el ele tutuşurlar. Kürek çekiyormuş gibi yaparak birbirlerini çekerler. Bu sırada aşağıdaki tekerlemeyi söylerler:
Fış fış kayıkçı
Kayıkçının küreği
Hop hop eder yüreği
Akşama fincan böreği
**********
Bizim evde et var
Bir yaramaz Tekir var
Tekir eti yerse
Annem beni döverse…
Tekerleme bittiğinde her iki oyuncu da ellerini gözlerine götürerek, ağlama taklidi yapar.
Hakkudu hukkudu
Çık çıkalım çayıra
Yem verelim ördeğe
Ördek yemini yemeden
Ciyak miyak demeden
********
Hakkudu hukkudu
Çıktım çıkardım
Ki-mi çı-kar-dın
(En son çıkan kişi istediği bir kişiyi seçer ve onu ebe ol- maktan kurtarır. Kurtarılan da bir kişiyi kurtarır ve son kalan kişi ebe olur. Oyunla birlikte veya oyun sonunda söylenen diğer tekerlemeler
Ah benim turnam
Yeşil başli turnam
Otur desem oturur
Kalk desem kalkar
**********
Büzülünce büzülür
Süzül desem süzülür
Ellerimizle şap şap şap
Ayaklarımızla rap rap rap
*************
– Komşu, komşu! Huuu!
Oğlun geldi mi?
– Geldi.
**************
– Ne getirdi?
– İnci boncuk.
– Kime kime?
– Sana bana.
******** * *
– Daha kime?
– Kara kediye.
– Kara kedi nerde?
– Ağaca çıktı.
**********
– Ağaç nerde?
– Balta kesti.
– Balta nerde?
– Suya düştü.
*****
– Su nerde?
– İnek içti.
– İnek nerde?
– Dağa kaçtı.
**********
– Dağ nerde?
– Yandı bitti kül oldu
Oyun Tekerlemelerine Örnekler
Laleli Bir Tekerlemesi
Laleli bir, içeriye gir
Laleli iki, ormandaki tilki
Laleli üç, okuması güç
Laleli dört, eteğini ört
***********
Laleli beş, beş kardeş
Laleli altı, altınımı çaldı
Laleli yedi, yemeğimi yedi
Laleli sekiz, seksen sekiz
**************
Laleli dokuz, al sana bir dokuz
Laleli on, çikolata boom!
******************************************
Uykum Gitti Tekerlemesi
Uykum gitti nereye?
Yıkanmaya dereye
Dön gel uykum, dön gel
Gözlerime geriye
******************************************
Gel Kız Tekerlemesi
Laleli bel kız
İçeriye gel kız
İpten tut kız
Dışarıya çık kız
******************************************
Bir İki Üç Tekerlemesi
Bir ikidir bir iki,
Beş altındır, beş, altı,
İnanmazsan say da bak,
On altı, on altı
******************************************
Bombili Tekerlemesi
Bombili bıçkın
Napın peki, napın peki?
Aga vaga vıçız vıcız vıçız bom
****************************
Nacak Tekerlemesi
Nacak sapına
İki kes
Bir sana
Biri de bana
Ali baba dum dum
Sakalına kondum
Beş para buldum
Cebime koydum
******************************************
Yağmur Nerede? Tekerlemesi
Yağmur Nerede?
Yemeğimizi yiyelim.
Eğlenceye gidelim.
*****
Eğlence nerede?
Kurbağa biliyor.
Kurbağa nerede?
Kuğularla derede.
*********
Kurbağa kurbağa,
Eğlence nerede?
Yağmurun yağdığı yerde,
********
Yağmur nerede?
Dağda bağda,
Her yerde.
******************************************
Ebe Ebe Tekerlemesi
Ebe ebe, elma yeme!
Elma yerken sobe deme,
Ben eve giderken,
Ebeledim seni deme,
****
Ebe ebe nesi var?
Ayağında mesi var.
Daha başka nesi var?
Karga gibi sesi var
******************************************
Patlıcan Tekerlemesi
Patlıcan var patlıcan,
Patlasın senin kocan.
Şişko şişko biberler,
Arabaya bindiler.
*******
Elmalar yedi buçuk,
Onu yedi, bir çocuk.
Patlıcandan bıktım,
Ben oyundan çıktım!
**********
Bir, iki, üç, dört, beş.
Altı, yedi, sekiz, dokuz, on.
Git komşunun damına kon.
Sarı limon.
******************************************
Bom bom bom jelibon Tekerlemesi
Ooooo! Çatlak patlak
Yusyuvarlak
Kremalı börek
Sütlü çörek
********
Çek yavrum çek
Amanın dostlar elini benden çabucak çek
Çek çek amca
Burnun kanca
*******
Al sana bir ta-ban-ca
Bom bom bom jelibon
Bom bom bom çekil yoldan
******************************************
Çakmaktaş Tekerlemesi
Barni Barni Moloztaş
Fred Fred Cakmaktaş
Vilma Vilma gir koluma
*****
Beti Beti sarıl boynuma
Çakıl Çakıl al sana akıl
******************************************
Ebe ebe Tekerlemesi
Ebe ebe gel bize
Uzaktan vur elimize
Eğer vuramazsan
Ebesin ebe
*****
Bir, iki, üç, dört, beş, altı, yedi,
Bunu sana kim dedi
Diyen dedi
Yağlı böreği kim yedi (3)
******************************************
Çık çık
Pit pit,
Allı kuş,
Ballı kuş,
Ebe oldun hemen çık.
******************************************
Ebeee Tekerlemesi
Ebe ebe nerede
Su doldurur derede
Dere boyu çalılık
Derede olur balık
********
Şu ebe de ne alik
Oltamı attım,
Balığı tuttum.
Balık suya dalamaz,
Ebe beni bulamaz.
************
Bir, iki, üç, dört, beş, altı, yedi
Bunu kim dedi,
Diyen dedi on yedi,
Yağlı böreği kim yedi?
******************************************
Trene bindik Tekerlemesi
Trene bindik bu sene
Müzelere gitsene.
Buralarda olmaz sel,
Okudukça sen yüksel!
*****
Dışarı çıkmıştın dün,
Parkta bisiklet sürdün (4)
Elmalar yedi buçuk
Yesinler çoluk çocuk
******
Karpuz kestim kan çıktı
Ayşegül oyundan çıktı.
******************************************
Dandan Tekerlemesi
Dandan da dan dan
Dan dan dan
Beşli şamdan
Gördüm seni
Çık oradan
Şuradan buradan
Elma düştü daldan
Dan dan dan
Oyunda sensin
Kumandan
******************************************
İğne Tekerlemesi
Ooooo!
İğne iplik
Derme diplik
Çelik çubuk
Sen çık.
******************************************
Incık, mıncık Tekerlemesi
Incık, mincik
Sen dur, sen çık
İçinde bülbül benim olsa
İki kardeşim olsa
************
Biri ay biri yıldız
Biri oğlan biri kız
******************************************
Kremalı börek Tekerlemesi
Kremalı börek, üstü çörek
Mutfakta neler oluyor?
Fasulye bakla bakla bakla
Yanında kızartma, kızarmıyor
Bize bakıyor
Ау
Fas
Sen
Hayırdır inşallah
Heyyy
Çatlak patlak
Ustü yuvarlak
********
Kremalı börek, sütlü çörek
Çek yavrum çek
Arabanı yoldan çek
Çek çek amca üstü kanca
Al sana bir tabanca
******
Tabancanın yarısı
Osman beyin karısı
Bir çık iki çık üç çık dört çık beş çık
Altı çık yedi çık sekiz çık
Dokuz çık on çık
Sen bu oyundan çık
******************************************
Ruma ruma rum Tekerlemesi
Ruma ruma rum,
Kırmızı mum
Oooo Allah’tan başlıyorum
Şeytanı taşlıyorum
********
Ruma ruma rum
Kırmızı mum
Dolapta pekmez
Yala yala bitmez
**********
Ayşecik cik cik cik
Fatmacık cik cik cık
Sen bu o-yun-dan çık
Okul Öncesi Oyun Tekerlemeleri
Çocuklarımızın ilk önce büyükleri ve ailesi ile beraber güzel vakit geçirmesi ve eğlenmesi için tercih sebebi olmuştur. Farklı masal ve oyun tekerlemeleri coğunluk olarak manalı bir bütün ortaya koymak zorunda değildir. Bu stilde tekerlemelerin seslendirilmesi ilk yapılması gereken neşeli güzel vakit geçirmek ve aile halinde keyifli vakit geçirmek gibi lanse edilsede de ses amaç çocuklarımızın ezber ve telaffuzlarına kendini ifade etmesinde olumlu etkiler oluşturmasını sağlamaktadır. Bu durumda okul öncesinde oyun tekerlemesi için en çok tercih edilen tekerlemeler
Farklı, Eğlenceli Oyun Tekerleme Örnekleri
Her yaşa uygun grubundan çocuklarımız için neşeli ve eğlenceli görülen oyun tekerlemeleri sadece eğlence amaçlı değil aynı vakittede öğreticidir. Her ne kadar bütün olarak büyük anlamlar sunmasa da çocuklarımızın iletişim ve telaffuz yetileri için muhakkak ezberlemeli çalışılmalıdır. Oyun ablası ya da hoca olarak yakınlarınızdaki minklerimizin için seçeceğimiz güzel, eğlenceli, mutlu edici vede popüler, farklı ve mutluluk aşılayan oyun tekerlemesi örnekleri
Bu tekerlemeleri okuyunca çocukluğuma gittim…Nerede eski zamanlar..nerede eski çocuklar , gelecek nesil hiç iç açıcı değil 😩
Nerede kaldı o eski oyunlar…iyi ki paylaşmışsınız da gençliğime döndüm
Oyun tekerlemelerini okuyunca çocukluğuma geri döndün ancak sanki eksiklik var gibi