Kur’an Okumanın Fazileti Nedir
Kur'an okumanın sevabı!
Kur’an Okumanın Fazileti Nedir Bismillahirrahmanirrahim, elhamdülillahi rabbil âlemin Bir müslüman Kur’anı kerim okuduğu zaman melekler o kişinin okuduğu Kur’an-ı Kerim’den ( ister bir ayet ister bir sayfa isterse Kur’an hatim edilsin, yani ne kadar okunduğu hiç önemli değil) 5 şeyi elde etmek ister. Yani meleklerin vasıtasıyla insanoğlu Kuran’ı Kerim okumanın faziletinden şu şekilde istifade ederler.
Kur’an Okumanın Fazileti Nedir
Elde edilen 5 şeyden birincisi Kur’anı okumayı öğrenirken, okurken ve dinlerken sevap kazanırız. Kur’an Okumanın Fazileti Nedir Tıpkı erkeklerin cuma namazına giderken sevap kazandığı gibi. Bu konuda bizzat peygamber efendimiz söz etmektedir. Buyuruyor ki; kur’an-ı Kerim okuyan kimse okuduğu her bir kelime için 10 sevap kazanmaktadır.
Kur’an okumanın mümine kattığı ikinci şey ise manevi olarak Allah ile iletişime geçmesidir. Dini yönden Allah ile iletişim kurmanın yolu Kuran okumaktır. Kur’an okumanın bir diğer fazileti ise dünya zevklerinden uzaklaşmamızı sağlar. Kalbimize şeytanın saldığı kötü düşüncelerden kurtulmak için Kur’an okumamız gerekir. Arapça konuşmayı bilsek de bilmesek de kutsal kitabı okumak bizi Allah’a yakın eder. Kur’an okuyan bir kimsenin 5 şeyi elde edeceğinden bahsetmiştik. Bunlar sevap kazanmak, Allah’a yakın olmak, her türlü derdin şifa kaynağı, huzura kavuşmak ve sonuncusu ise Kur’an’ı layıkıyla okuyan bir kimse tüm yaşamını bu doğrultuda şekillendirir. Peki, Kur’an okumanın sevapları nelerdir?
Kur’an okumanın önemi
Her kim Kur’an-ı Kerim’i hatasız ve kaidelerine uyarak okursa ahiret hayatında vahiy melekleri ona eşlik edecektir diye buyurmuş peygamber efendimiz.
Kur’an okuyan bir kişi öldükten sonra okumuş olduğu her bir kelime karşısına şefaatçi olarak çıkacaktır. ( Hadisi şerif) Allahü teâlâ iman etmiş herkese Kur’an okumayı ve içinde emir edilen hükümlere göre amel etmeyi nasip etsin inşallah. Çünkü sadece Kur’an okumak yeterli değildir, hayatımızı da ona göre şekillendirmek gerekir.
” Ey insanlar, sizin için gönderilen Kuran, çok bereketlidir, onu okuyun ve ona uyun ki takva sahibi olabilesiniz, onu okuyun ki yüce Allah size merhamet etsin.” Kur’an okuyan ve ona uyan kimse Allah’ın izniyle ilelebet darda kalmaz. Kur’an Allah tarafından dünyada bulunan kullarına gönderdiği bir kurtarıcıdır. Bu kurtarıcıya sıkı sıkıya bağlanmak ahiret hayatımızın kurtarıcısı olacaktır.
Kur’an Okumak ve Faziletleri
Bedeni hastalıklara olmasa da gönüllere şifadır. Her türlü manevi sıkıntılara yol gösterir. Bütün bu bilgiler ışığında anlaşılıyor ki Kur’an okumanın önemi kesinlikle okumadan anlaşılmıyor. Bu mübarek kutsal kitap Allah’a ve son peygamber Hz. Muhammed’e İnanan, inanmış ve iman etmiş bütün ümmetin adeta anayasa kitabıdır. Ne yapması, ne yapmaması, nasıl ibadet etmesi, nasıl giyinmesi gibi birçok dünyevî konuya Kur’an ışık tutar.
Bu konuyla alakalı olarak bir başka önemli hususta şudur; çocuklarımızın gençlerimizin ileride birer yetişkin birey oldukları zaman dini bütün bir Müslüman olmaları için anneye, babaya ve diğer aile bireylerine çok büyük sorumluluk düşmektedir. Kuran okumanın faziletlerinden bahsederken birden bire konu nasıl çocuklara ve gençlere geldi?
Yetişen yeni neslin oruç tutmasını, namaz kılmasını, kuranı kerim okumasını kısaca dini vecibelerini yerine getiren bir Müslüman olmasını istiyorsak anne babanın da dini görevlerini yerine getiriyor olması gerekir. Çocuk oruç tutulmayan, namaz kılınmayan ve kuranı kerim okunmayan bir evde yetişir ise büyük olasılık ile büyüdüğü zaman o da bütün bu dini emirlerden uzak kalacaktır. Elbette ki istisnai durumlar vardır. Ancak unutmayın ki hamura hangi şekli verirseniz o şekli alır.
Ey iman etmiş insanlar! Kur’an okumayarak ne çok şey kaybediyorsunuz bir bilseniz. Kur’an Okumanın Fazileti Nedir Her bir harf için ayrı sevap, manevi şifa, evin huzuru bereketi, eşler arasındaki muhabbet, yolunda gitmeyen işlerin düzelmesi gibi daha birçok fazileti bulunmaktadır.