Kpss’ye Nasıl Çalışılır?

Kpss’ye Nasıl Çalışılır? KPSS yani Kamu Personeli Seçme Sınavı Lisans 31 Temmuz’da yapıldı ancak iptal edildi.Yeni sınav tarihi ise Genel Yetenek oturumu 18 Eylül,Alan Bilgisi oturumu 24-25 Eylül’de yapılacaktır. KPSS bir çok insan için hayati önem taşımaktadır.Çünkü onlar için bir nevi gelecek kapısı niteliğindedir.

Kpss’ye Nasıl Çalışılır?

1-Öncelikle çalışma ortamınızı belirleyiniz.

Çalışma ortamı çok önemlidir.Çünkü tüm çalışmanızı bu ortamda yapacağınız için çalışma ortamını seçerken çok dikkat etmek gerekir. Kpss’ye Nasıl Çalışılır? Sessiz ve dikkatinizin gereksiz süs eşyalarla dağılmayacağı bir ortam seçmeniz yararınıza olucaktır.Bu odanız da olabilir, kütüphanede olabilir,kitap kafeler de olabilir.Burdaki en önemli husus veriminizi arttırmaktır.Bundan dolayı da odaklanabileceğiniz ve dikkatınızın dağılmayacağı bir çalışma ortamı yaratmak sizin yararınıza olacaktır.Öncelikle hazırlanmaya burdan başlayalım.

2-Plan ve program yapınız.

Plan ve program yapmak sizi daha hedeflediğiniz noktaya daha hızlı ve iyi bir şekilde getirecektir.Planlı ve programlı çalışmak hayattaki her işte başarı getirir.Başarılı insanların çalışmalarını hep plan ve program dahilinde yaptığı herkes tarafından bilinen bir gerçektir.Ondan dolayıdır ki başarıyı getiren en önemli şeylerden birisi de planlı ve programlı çalışmaktır.Peki nasıl planlı ve programlı çalışabilir?Örneğin;çalışacağınız konuları 2 haftalık ya da 1 aylık kısımlara bölüp planladığınız haftalarda bitirmeye çalışabilirsiniz.Yada her gün kendinize soru hedefi koyabilirsiniz.

3-Konu çalışırken not alın.

Konu çalışırken sadece okuyup geçerseniz hemen unutabilirsiniz.Ama hem okurken hemde not alırsanız unutmanız daha zor olacaktır.Özellikle sözel derslerde bu yöntem işinize çok yarayacaktır.

4-Bol bol soru çözün.

Sadece konu çalışmak etkili bir çalışma yöntemi değildir.Özellikle KPSS gibi pratik ve hız isteyen sınavlarda bol soru çözmek kesinlikle çok önemlidir.Ne kadar farklı soru tipi görürseniz sizin için daha iyidir.Çok soru çözmek ayrıca hızınız da artıracaktır.Kpss’de sınavı yetiştirmek tüm soruları görmek ayrıca önemlidir.O yüzden konu çalıştıktan sonra bol bol soru çözmek sizin yararınıza olacaktır.

5-Tekrar yapın.

Bir anıyı ne kadar çok anarsanız unutmanız o kadar zaman alır.Konuları da ne kadar çok tekrar ederseniz o kadar unutmanız zaman alır.O yüzden sürekli tekrar etmek özellikle de tarih ve coğrafyada size avantaj sağlayacaktır.

6-Eksik olduğunuz ve sürekli yanlış yaptığınız konuların üstüne gidin.

Bir konuda sürekli yanlışınız çıkıyorsa ve siz ona ekstra önem göstermesseniz asla düzeltemessiniz.Yanlışlarınızın üzerine gidin ve ekstra çabalayın.Doğru yapabildiğinizi zaten yapıyorsunuzdur lakin yanlışınız için çaba göstermeyip üzerine gitmezseniz bir değişiklik olmayacaktır.Yapılan hataların en başında bu gelir genellikle sınava çalışanlar yanlışlarını önemsemez ve her seferinde o konuda yanlış yaparlar.Asla bu yanılgıya düşülmemesi gereklidir.Yanlışların üstüne gidilmezse yanlış hep yanlış olarak kalır.Ekstra çaba ve bol bol pratikle üstüne gidilirse yanlışları doğruya çevirmek gayet basittir.

7-Motivenizi kaybetmeyin.

Başarmak için en önemli şey klasik de olsa motivedir.İnsan gerçekten bir şeyi başarmak istiyorsa kendi kendini motive etmelidir. Kpss’ye Nasıl Çalışılır? Hedeflediğiniz şey ne kadar zor olursa olsun motive olup çok isterse başarır. Kpss’ye Nasıl Çalışılır? O yüzden asla umudunuzu kaybetmeyin ve isteyerek motiveyle çalışın.Kimseye aldırış etmeden hedeflerinize ilerleyin emin olun gerçekten isterseniz başaramayacağınız şey yoktur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu