Kayıp Ehliyet Nasıl Çıkarılır 2022

Kayıp ehliyet nasıl çıkarılır, kayıp ehliyet için gerekli evraklar, yeni ehliyet kayıp ücreti 2022 , yeni ehliyet için başvuru nasıl yapılır vb… ehliyet çıkarımı hakkında detaylı bilgiler..

Kayıp Ehliyet Nasıl Çıkarılır 2022

Ehliyetini kayıp eden kişilerin merak ettiği sorulardan olan Kayıp ehliyet nasıl çıkarılır 2022 Sorusu hakkında tüm bilmeniz gerekenleri buradan sizlere açıklamak istiyoruz. Son zamanlarda gelişen teknoloji ile birlikte artık kaybolan ehliyetlerinizi çıkartma işlemini daha kısa sürede yapma şansınızın bulunduğunu öncelikli olarak belirtelim.

Ehliyet İçin İlan Vermek Gerekir mi

Daha önceleri zorunlu olan bu durumun artık söz konusu olmadığını belirtelim. Öncelerinde ehliyetlerini kaybeden kişilerin başvuru yapmadan önce gazeteye kayıp ilanı vererek yeni ehliyete başvurmaları gerekiyordu. Ancak günümüzde böyle bir durumun söz konusu olmadığını belirtelim. Ehliyetsiz olarak araç kullandığınız zaman ciddi bir para cezası ile de karşı karşıya kalma durumunuz söz konusudur. Bunun içinde 10 günlük bir süre içerisinde başvuru yaparak yeni ehliyetinizi kısa sürede alabilirsiniz.

Yeni Ehliyet İçin Başvuru Aşamaları

Ehliyetiniz kayıp olduktan sonra başvuru yapmak için ilinizde bulunan İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüklerine başvuru yaparak buradan kayıp ehliyet dilekçesi doldurmanız gerekmektedir. Buradan yapacağınız başvurudan sonra sizlere anında verilecek olan yeni geçici ehliyetiniz ile aracınızı kullanma şansını yakalamış olacaksınız. Bunun içinde yapmanız gereken Nüfus Müdürlüğüne giderek buradan başvuru yapmanız yeterli olacaktır. Aksi durumda ehliyetsiz olarak araç kullanan kişilerin yakalanması durumunda ödeyecekleri tutarın ise 2 Bin 18 TL olduğunu belirtelim. Son derece yüksek olan bu cezayı ödememek için mutlaka yeni ehliyet başvurusu sırasında geçici belgenizi almanız gerekmektedir.

Ehliyet Kayıp Ücreti 2022

Ehliyetin kayıp ve çalınması durumunda hiç bir ceza yokken değerli kağıt bedeli talep ediliyor ancak ehliyetin kaybolması durumunda eski tip ehliyet kayıp bedeli 23 TL iken, yeni ehliyetler için ehliyet kayıp bedeli ise 2022 yılı için ücreti 280+60TL’ dir. Ehliyet kayıp ücreti ödemelerini ise Vergi Daireleri üzerinden yapılmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu