Kalp Pili Neden Takılır?

Kalp Pili Neden Takılmalıdır?

Kalp Pili Neden Takılır? Kalp rahatsızlığı olan kişilere kalp pili takıldığını hepimiz duymuşuzdur. Peki kalp pili neden takılmaktadır? Kalp pili kalbin gerektiğinden daha yavaş atmasını önlemek için takılır. Kalp rahatsızlıklarının içerisinde bulunan kalp yetmezliği gibi bazı hastalıklarda kalp gerektiği miktardan daha az çarpmakta ve daha az kan pompalamaktadır. Bu durumu engellemek için kalp pili kullanılmaktadır. Kalp pili derinin içine takılmaktadır. Kişiye göre kalpte bulunan tel sayısı değişmektedir fakat en fazla 2 tel takılarak bu teller kalbin eskisi gibi atmasını sağlayan bir kutuya bağlanır. Bu kutuda bir adet üreteç bulunmaktadır. Kalp pilinin asıl enerji kaynağı bu üreteçtir. Bu üreteç derinin altına yerleştirilmezse köprücük kemiğinin altına da yerleştirilebilir. Kalpteki almaçlar kalbin iç kısımlarına kadar uzanmaktadır. Uzanma yolu ise göğüs damarlarıdır. Fakat diğer damarlara zarar vermemek için göğüste bulunan geniş damarlardan birisinden uzanır. Almaçların da diğer tüm uzuvlar gibi görevi vardır. Almaçların görevi kalbin atış hızı hakkındaki durumu, kalpte bulunan üretece iletmektir. Kalbin gereğinden fazla yavaş atması durumunda almaçlar hemen bunu algılarlar va kalbin yavaş attığı bilgisini üretece iletirler. Bu bilgi üretece iletildiği andan itibaren üreteç hızlı bir şekilde çalışmaya başlar ve kalbin hızını eski haline getirir. Kalp normal atış hızına ulaştığı anda üreteç görevine devam etmeyi keser. Bu sayede kalp eski işlevine devam eder.

Kalp Pili Neden Takılır?

Kalp pili takılırken her ameliyat çeşidi tercih edilmez. Genel olarak lokal anestezi ile takılır. Çünkü kalp ameliyatı oldukça ağır ve riskli bir ameliyattır. Basit bir operasyon gibi uyuşukluk hissi olmadan ya da uyutulmadan ameliyat yapılması mümkün değildir. Kalp pili takılacak olan lokal anestezi ameliyatı esnasında hastaya rahatlatıcı ve yatıştırıcı ilaçlar verilerek uyku haline geçmesi sağlanr. Kalp Pili Neden Takılır? Ameliyat ortalama 1 saat ya da 1 buçuk saat sürmektedir. Ameliyat yapılırken kalbinizle ilgili her türlü bilgi ameliyathanenin bilgisayar ekranında doktorlar tarafından kontrol edilmektedir. Oluşabilecek herhangi bir komplikasyonda hemen müdahale edebilmek için bu kontrol önemlidir. Ameliyata başlanmadan önce kalp pilinin takılacak olduğu deri kısmı ve köprücük kemiği çevresi lokal anestezi yöntemi ile uyuşturulur, acı hissedilmesi önlenir. Lokal anestezi sayesinde birkaç dakikada deri ve köprücük kemiği bölgesi uyuşur. Daha sonra ameliyata geçilir.

Kalp Pili Ameliyat Yöntemi

Ameliyata başlarken köprücük kemiği bölgesine 3-4 cm uzunluğunda bir kesik açılır. Kalp Pili Neden Takılır? Daha sonra açılan kesik sayesinde kalbe giden atardamar bulunur. Atardamar bulunduktan sonra kalp pilinin doğru çalışması için içeri konulacak olan almaç belirlenir ve damarlar kullanılarak kalbe ulaşım sağlanır. Kalp pilinin takılması için en doğru olan bölge bu aşamada belirlenebilir. Bölge belirlendikten sonra kalp pili için gereken teller takılır ve üreteç yerleştirilir. Daha sonra dikiş atılarak deri kapatılır. 1 hafta sonra ise dikişlerin alınması gerekmektedir.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu