Dermapen Nedir? Nasıl Uygulanır ve Ne İşe Yarar?
Dermapen Nedir? Nasıl Uygulanır ve Ne İşe Yarar? Dermapen nedir? Sorusunun cevabı kısaca; cilt yenileme işlemi olarak tanımlanabilmektedir. Kolajen indüksiyon tedavisi ismi ile de sıklıkla anılan dermapen uygulaması sayesinde, cilt küçük boyuttaki iğneler yardımıyla delinerek cildin hem kolajen hem de elastin üretmesi sağlanmış olur.
Dermapen Nedir? Nasıl Uygulanır ve Ne İşe Yarar?
Gün geçtikçe teknolojide yaşanan birçok yenilik, sağlık alanındaki birden fazla yeniliği de beraberinde getirmiş durumda. Sağlık alanında yaşanan bu gelişmeler özellikle cilt problemlerinin çözümlenmesine oldukça katkı sağladı. Bu bağlamda cilt problemlerine dair en çok uygulanan işlemlerin başında dermapen yer almaktadır. Cildin iyileştirilmesi ve daha iyi duruma getirilmesi amacıyla yapılan bu uygulama, yaklaşık olarak 20 yıldır yapılmaktadır.
Dermapen Nasıl Uygulanır?
Dermapen nasıl uygulanır? kısa bir şekilde bahsetmek gerekirse; dermapen işlemi yaklaşık 15-20 dakika civarı süren bir uygulamadır. Dermapen Nedir? Nasıl Uygulanır ve Ne İşe Yarar? Eğer lokal anestezi tercih edilirse bu süre biraz daha uzayabilir. Bu uygulamada mikro uygulama cihazı kullanılır ve medikal bir işlem çeşididir. Bu sebepten ötürü güvenli bir ortamda ve uzman kişilerce yapılması oldukça önemlidir.
Dermapen işleminden evvel genel olarak uyuşturucu krem sürülerek uyuşma sağlanır. Hemen ardından kalem şeklindeki bir alet yardımıyla minik iğneler cilde batırılarak, cilt altında küçük delikler açılır. Yüzün her bölgesine eşit biçimde yapılan bu uygulamadan sonra cilde yatıştırıcı bir serum uygulanmaktadır.
Dermapen işleminde, daha uzun vadeli sonuçlar alabilmek için 3 ya da 6 seans uygulanması önerilmektedir. Seans aralıkları ise 2 ile 6 haftadır. Uygulanan bu mikro iğneleme işlemi sayesinde elastik cilt lifleri ile kolajen düzeyi arttırılmış olur.
Dermapenin Faydaları Nelerdir?
Dermapenin faydaları arasında en bilindik olanı, kolajen miktarını arttırmasıdır. Kolajen cildin oldukça pürüzsüz ve genç görünmesine olanak sağlayan bir tür temel proteindir. Bu yüzden ilerleyen yaşa bağlı olarak oluşan kırışıklıkların giderilmesine fazlasıyla yardımcı olur. Dermapen Nedir? Nasıl Uygulanır ve Ne İşe Yarar? Kolajen miktarı ne kadar artarsa, ciltte o kadar yenilenir. Dermapen uygulamasının sivilceler üzerindeki yok edici özelliğine dair çalışmalar da mevcuttur.
Ayrıca mikro iğneler, sertleşmiş yara dokularını parçalar ve böylelikle yaranın iyileşmesi sağlanır. Bunun dışında Dermapenin, diğer yara türleri için de faydalı olduğu gerekli çalışmalar yapılarak kanıtlanmıştır.
Dermapen Hangi Durumlarda Uygulanır?
Dermapen uygulaması genel olarak cildi yenileyip, genç bir görünüm elde edilmesi amacıyla yapılır. Fakat aynı zamanda yaralı dokuların iyileştirilmesinde ve sivilce tedavisinde de sıklıkla tercih edilmektedir. Genel açıdan değerlendirmek gerekirse Dermapenin uygulandığı durumlar kısaca şu şekildedir:
- Kırışıklıklar,
- İnce çizgiler,
- Rahatsız edici koyu lekeler,
- Saçkıran rahatsızlığı,
- Büyümüş gözenekler,
- Çatlaklar ve azalan cilt esnekliği, durumunda dermapen işlemi uygulanmaktadır.
Dermapen Hangi Durumlarda Uygulanmaz?
- Egzama ve sedef hastalığında,
- Emziren annelerde,
- Hamilelik döneminde,
- Sklerodermada,
- Aktif uçuk ve aktif aknede,
- Aktif şekildeki cilt enfeksiyonun,
- Kolajen vasküler hastalıklarında ve karma cilt yapısında dermapen işlemi maalesef uygulanmamaktadır.