Çin Para Birimi-Çin’in Para Birimi Nedir

Çin Para Birimi

Çin para birimi kısaltması RMB olan Renminbi‘dir. Renminbi’nin birimine verilen isim ise Yuan‘dır. İlk olarak 1948 yılında üretilmiş ve Çin tarafından hala kullanılmaktadır. Basım yeri, Çin Merkez Bankası olup, seriler hâlinde üretimi yapılmaktadır. En son serisi 2005 senesinde basılmıştır.

Çin’in para birimi olan Yuan’ın alt birimleri; Jiao (角) ve Fen’dir ( 分). Bir Yuan 10 Jiao’ya veya 100 Fen’e eşittir. Çin parası piyasada bu şekilde bulunur.

Yuan, değer olarak son 5 yılda dolarla rekabet halinde iniş çıkışlı bir grafik çizse de iki para birimi de birbirine üstünlük sağlayamamıştır. Buna karşın Yuan, Türk Lirası karşısında son 5 yılda yüksek değer kazanmış ve değerini ikiye katlamıştır.

Yuan ile ilgili en çok merak edilenlerden biri de 1 Yuan kaç TL‘dir. Eğer bu sorunun cevabını arıyorsanız aşağıdaki para çeviriciden öğrenebilirsiniz.

[currency_bcc type=”auto” w=”0″ h=”0″ c=”D51D29″ fc=”FFFFFF” a=”1″ f=”TRY” t=”USD” g=”on” sh=”on” b=”on” fl=”on” p=”c” cs=”” s=”off” mf=”1″ df=”2″ d=”1″ su=”off” lang=”tr-TR”]

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu