Göz Altı Morlukları İçin Hangi Bölüme Gidilir
Göz altı morluklar için doğal yöntemler, Göz altı morlukları nasıl tedavi edilir, Göz altı morlukları nedenleri, göz altı morlukları için hangi bölüme gidilir vb.. sağlık bilgileri için alışkanlık
Göz Altı Morlukları İçin Hangi Bölüme Gidilir?
Göz altı morlukları için hangi bölüme gidilir sorusunun cevabı dermatologdur. Ancak morluğun hangi şartlarda ortaya çıktığının bu konuda büyük önemi vardır. Eğer morluk yavaş bir şekilde, aylar süren bir süreçte ortaya çıkmışsa, dermatologa gidebilirsiniz. Ancak ani bir düşme nedeniyle göz altı morluklarının oluşması durumunda hastanenin acil bölümüne, kafa travmaları bölgesine gitmeniz gerekmektedir. buradan beyin cerrahi bölümüne sevk gerçekleştirilebilir. Yaşlanmaya ya da kansızlığa bağlı olarak göz altı torbalarının daha belirgin hale gelmesi veya morarması söz konusu olabilmektedir.
Göz Altı Morluklarının Nedenleri Nelerdir
Göz altı morluklarının nedenleri şu şekilde sıralanabilir:
- Yaşın yükselmesi: Yaş yükseldikçe göz altı derisi incelir. Bu nedenle gözlerin altından kan akışı görülebilir hale gelir. Göz damarlarının incelmesi, saydamlaşmaya neden olur. Bu nedenle morarmalar görülebilir.
- Zararlı Alışkanlıklara Sahip Olma: Sigara, alkol ve bağımlılık yağıcı maddeler kullanmak, göz altındaki damarların genişlemesine ve kanın daha fazla koyulaşmasına neden olur. Bu da göz altında morarmaya sebebiyet verir.
- Vitamin eksiklikleri: K vitamini eksikliği, kan dolaşımında sorunlara neden olmaktadır. Bu nedenle bu vitaminin olmaması durumunda vücut, kanın dengesinde sorun yaşar. Bu da göz altındaki damarları genişleterek morarmaya neden olur.
- Uykusuzluk ve Yorgunluk: Yeterince uyumadığımızda yüz bölgesindeki kan dolaşımında sorun meydana gelir. Bu durum, göz altı morluklarına neden olur.
- Alerjiler: Kan damarlarını otomatik olarak genişleten alerji durumu, göz altı morluklarına neden olur.
- Hormon Değişimleri: PMS ve hormonal dengesizlik durumunda damarlar genişler ve su tutulumu yaşanır. Bu durum göz altında morluk oluşmasına neden olabilir.
- Bakteri enfeksiyonları: Mikrop kapmış gözlerde göz altı morlukları meydana gelebilir. Bu durumda göz damlası ve antibiyotik kullanımı gerekmektedir.
Göz Altı Morluklar için Doğal Yöntemler
Göz altı morluklar için doğal yöntemleri şu şekilde sıralanabilir:
- Soğuk uygulama: Göz altında genişleyerek morluğa neden olan damarları büzmek için soğuk kompres yapılabilmektedir. Bu uygulama ile göz altındaki morlukların en aza indirilmesi hedeflenir. Ancak hormonal dengesizlik gibi durumlarda işe yaramaz.
- Yastık yükseltme: Gece yattığınız yastığı yükseltmeniz, göze giden kan damarlarından kanın geçişini yavaşlatır. Bu sayede göz damarları büzülür.
- Düzenli uyumak: İyi bir uyku, göz altı morlukları için en önemli aktivitelerden biridir. Yeterli ve verimli bir uyku ile göz altı morlukları hafifletilebilir.
Göz Altı Morlukları Nasıl Tedavi Edilir
Göz altı morluklarının tedavi şekilleri şu şekilde sıralanabilir:
- Reçeteli krem kullanımı: Göz altı morluklarına neden olan etmenin sadece deri yüzeyinde bulunması durumunda yapılan uygulamadır. Kozmetik ürünlerin yan etkilerinden kaynaklanan morarmalarda kullanılmaktadır.
- Lazer tedavisi: Lazer ile tedavi, göz altındaki damarların küçültülmesi amacıyla kullanılan bir yöntemdir. Kan akışını yavaşlayarak morarmayı önler.
- Cerrahi müdahale: Ciddi göz altı morluklarında kullanılan bir yöntemdir.
Göz Altı Morlukları Hangi Hastalıklarda Ortaya Çıkar
Göz altı morarmasına neden olan rahatsızlıklar şu şekilde sıralanabilir:
- Karaciğer hastalıkları
- Böbrek hastalıkları
- Deri hastalıkları
- Kanserler
- Ciddi bağımlılıklar
- Kan hastalıkları
- Damar sertleşmesi ya da yırtılması
- Kalp rahatsızlığı
Bu hastalıkların belirtileri arasında göz altı morlukları bulunmaktadır. Ancak sadece aşırı kafein kullanımı gibi nedenlerle de göz altlarında morluk oluşumu meydana gelmektedir. Ağlama, göz altlarını çok fazla ovuşturma, yanlış uyku pozisyonu gibi etmenler de göz altı morluklarının sebepleri arasındadır. Uzun süren ve yavaş seyreden göz altı morluklarında kesin olarak doktora başvurulması gerekmektedir.