Fotoğrafta Gözler Neden Parlar?

Fotoğrafta gözler neden parlar, fotoğrafta göz bebeği neden kırmızı çıkar, kedilerin gözleri neden parlar vb.. akla takılan soruları sizler için araştırdık.
Fotoğrafta Gözler Neden Parlar?
Gece flaşla çekilen çoğu resimde gözlerimiz kırmızı bir renk alır. Peki, bu renk nasıl meydana gelir? Sabah flaşla çekilen fotoğraflarda neden gözlerimiz kırmızı çıkmaz.
Gözümüz iç içe birleşmiş üç farklı tabakadan oluşur. Birinci tabakada gözümüzü koruyan göz akı bulunur. İkinci tabaka, kan damarlarından meydana gelen ve ortasında göz bebeğinin bulunduğu tabakadır. Bu damarların en büyük görevi ise çok ışıkta gerilerek göz bebeğinin küçülmesini sağlamaktır. Bir diğer görevi ise az ışıkta göz bebeklerinin büyümesini ve daha kolay ışık almasını sağlamaktır. Üçüncü tabakada da retina yani ışığa oldukça duyarlı kılcal damarlar bulunur.
Kedilerin Gözleri Neden Parlar
Köpek, kedi gibi hayvanların retina tabakasında ayna görevi yapan bir yansıtıcı vardır. Karanlıkta ışık veya flaş gibi ışınlar tutulduğunda bu aynada yansıyan ışınlar bu hayvanların gözlerinin parlak olmasına neden olur. İnsanlarda ise böyle bir sistem mevcut değildir. Fotoğraf makinesinden çıkan flaş ışınları çok ani ve hızlıdır; bu sürede gerilip tekrar eski haline gelemeyen retina tabakası kılcal damarların görüntüsünü yansıtır. Bunun sonucunda ise fotoğrafta insanların gözü kırmızı çıkar.