Tüp Bebeğin Tutma Olasılığı Yüzde Kaç
Tüp bebeğin tutma olasılığı yüzde kaç, tüp bebek tutma şansını artırmak, tüp bebek tedavisi, tüp bebek tedavi aşamaları vb.. sağlık makaleleri için aliskanlik.com
Tüp Bebek Tedavisi
Tüp bebek tedavisinde başarı şansı yaşa göre değişkenlik göstermektedir. Bunun dışında başka faktörler de bulunmaktadır fakat en önemli kriter yaş durumu olmaktadır.
Tüp bebek tedavisi başarıya ulaşmak bazen oldukça uzun bir süreci geride bırakmayı sabır göstermeyi gerektiriyor. Buna rağmen yapılan tedaviden sonuç alınması sanıldığı kadar uzun sürmüyor. Yapılan tedaviden sonuç olunması yaklaşık 15 gün sürüyor. Tedavi gören çiftlerin göz önünde bulundurması gereken en önemli husus başarısızlıkla sonuçlanan bir denemeden sonra bir sonraki denemeye tekrar sabır göstererek ve umutla hazırlanmak.
Tüp Bebeğin Tutma Olasılığı Yüzde Kaç
Tüp bebek tedavilerinde başarı elde etme şansı yaşa göre değişmektedir. 30 yaşın altında bulunan hastalar için tüp bebeğin tutma olasılığı yüzde kaç yüzde 60’a kadar çıkabilmektedir. 35 yaş civarında tedavi gören kişilerde bu oran %40’a düşmektedir. 40 yaş ve üzerinde tedavi gören kişilerde tüp bebek tedavisi ile başarıya ulaşma oranı %15’e kadar düşmektedir.
Tabii ki bu oranların tedaviyi sadece bir kez deneyen çiftler için geçerli olduğunu belirtmek gerekiyor. Toplam oranlar incelendiğinde tedaviyi 4 kere yaptıran kişilerde elde edilen başarı oranı %90 civarına ve üzerine çıkıyor. Siklus adı verilen işlemin ilk yapılması sonrası %50’ye yükselen başarı oranı, 1 yıllık süreç içerisinde bu işlemin 4 defa yapılmasının ardından %90’a kadar çıkıyor.
Tüp Bebek Tutma Şansını Artırmak
Bu tedavi yöntemi sayesinde gebelik oranı ikiye katlanıyor. Ülkemiz genelinde çocuk sahibi olamadığı için tüp bebek yöntemine başvuran her kesimden birçok kişi, yapılan tedavinin ardından hayallerine kavuşuyor ve mutlu sona ulaşıyor. Tüp bebek tutma şansını artırmak için aşağıdaki koşulları sağlamak iyi gelecektir.
- Sabırlı Olmak Çok Önemli
Tedavi süreci boyunca tüm hastaların sabırlı olması büyük önem arz ediyor. Tedavi gören hastalar ve yakınlarının sonuç almaya ve başarılı olmaya yönelik uydukları inanç, tedavinin başarıya ulaşmasında büyük rol oynuyor.
Tüp bebek tedavisi diğer hastalıkların tedavilerinden oldukça farklı olarak bir de sabırlı olunması gerekiyor. Çünkü kadın hasta veya erkek hastanın içinde bulundukları ayrı ayrı durumlara göre, yapılan tüp bebek tedavisinin başarılı olabilmesi için birden fazla kere tekrarlanmasına ihtiyaç duyulabiliyor. Bir kere olumsuz sonuç almak, tedavilerin her denendiğinde olumsuz sonuç alınacağı mânâsına gelmiyor. Tedavi gören çiftler sabırlı olduklarında çocuklarını kucağına alabiliyor.
- Sonuç Alana Kadar Israrcı Olmak Lazım
Maalesef maddi kaynaklar ve aile baskısı gibi sebepler başta olmak üzere birçok sebep yüzünden tedaviyi denemeye devam eden çift sayısı oldukça düşük seviyelerde kalıyor. Tüp bebek tedavisinde uygulanan yöntemlerin uygulama süreçlerinin yaklaşacak 15 gün olduğu göz önünde bulundurulursa; başarı elde edebilmek için hastaların vazgeçmeler tedaviye devam etmesi ve umutlu olması oldukça önemli bir husus.
Günümüzde, teknoloji büyük bir hızla ilerlediği için tüp bebek tedavileri de son yıllarda oldukça hızlı bir şekilde gelişim göstermektedir. Örneğin günlük yaşama uygun tedavi yöntemleri ortaya çıkarak kişilerin tedavi sürecine daha kolay atlatması sağlanıyor. Bir diğer taraftan da uygulanan tedavilerde başarıya ulaşabilmek için, başarı oranının daha yüksek seviyelere çekilmesi için çalışmalar sürdürülüyor.
Tüp Bebek Tedavi Aşamaları
Ttüp bebek tedavi aşamaları için tüp bebek tedavisinin başlamasının ardından yumurta gelişim süreci yaklaşık 12 gün sürüyor. 12 günlük gelişim sürecinin ardından yumurta toplama adamına geçiliyor. Bir sonraki adımda ise 3 ile 5 gün arasında yumurtanın döllenmesi sağlanıyor. Döllenme işleminin ardından embriyo transfer günü belirlenerek transfer işlemi gerçekleştiriliyor. Transfer işleminin ardından 12 gün geçtikten sonra gebelik testi uygulanıyor ve yapılan tüp bebek tedavisinin başarılı olup olmadığı ortaya çıkıyor.