SGK Eksik Gün Nedenleri 2024

SGK eksik gün nedenleri 2024, SGK eksik gün bildirimi, SGK eksik gün bildirimi nasıl yapılır, SGK eksik gün hesaplama vb.. yararlı bilgiler için aliskanlik.com

SGK Eksik Gün Nedenleri 2024

 

Sgk eksik gün bildirimleri yapılırken nelere dikkat edilmesi gerektiği merak edilmektedir. Prim gününün eksik yatması hizmet belgelerinde görülebilir. Sgk eksik gün bildirimi tanımı ayda kaç gün boyunca sigorta priminin yatırılmaması demektir. Eksik gün bildirimi nedenleri ile belirtilmeli ve kurum bünyesine her ayın 23’üne kadar bildirilmektedir.

SGK Eksik Gün Hesaplaması

SGK eksik gün hesaplaması yapılırken öncelikle 30 gün üzerinden prim günü kabul edilmektedir. İşe devam eden çalışan, işe devam etmediği günler için eksik prim yatırılması ile karşılaşır. Örneğin sağlık raporu alarak 4 günlük bir izne çıkan kişi bunu bildirdiğinde 26 gün üzerinden hesaplama yapılır. Ama aydaki güne göre 31 den çıkarma işlemi de yapılabilir. Takvim günü oluşturulması açısından ilgili ayın prim gününden çıkarma yapılarak sonuç hesaplaması yapılır.

Salgının da etkisiyle son dönemlerde sigorta çalışan eksik gün bildirimi konusunda merak edilen sorular gündeme geliyor. Eksik gün bildirimi yaparken bazı detaylara önem vermek gerekiyor.

Otuz günden az çalışıldığının kanıtlandığı hallerde bildirim zorunludur ancak bazı hallerde bu gerekmemektedir. Sosyal Sigorta İşlemleri Yönetmeliği 102’nci madde doğrultusunda bu istisnalarla beraber işlemler yapılmalıdır. Yani bazı yerlerde zorunlu belge ile kanıt yerine aylık prim ve hizmetle alakalı ifade yeterli görülebilir.

SGK Eksik Gün Bildirimi Nasıl Yapılır

E bildirge üzerinden eksik gün bildirim formu doldurularak işlem yapılacaksa gerekli süreler doğrultusunda eksiksiz şekilde form doldurma işlemi tamamlanmalıdır. Sigortalı çalışanlarla alakalı kurum tarafından yapılan bildirimlerde iş yeri hekiminin verdiği raporda detaylar yer almaktadır. Ücretsiz ya da aylıksız izinli olarak firmada yer alan kişinin bu belgeli şekilde eksilen günleri kanıtlaması önemlidir.

Kaza Yapan Kişiler Raporu Kaç Günde Bildirmeli

Kaza yaparak iş yerine rapor bilgisi vermesi gereken kişiler, bunu bir hafta içinde gerçekleştirmelidir. Kaza sonucuna göre bu bildirim rapor alan çalışanın durumuna göre değişiklik olabilir. Kaza dışı sorunlarda da rapor alındığında bunun bildirilmemesi halinde fotoğrafı da gönderilebilir. Çektiğiniz fotoğraf veya e devlet üzerinden bulacağınız rapor dökümü üzerinden bilgi verilmelidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu