Özel Harekat Polisi Maaşı 2024

Özel harekat polisi maaşı 2024, özel harekat polisi nasıl olunur, pöh olma şartları boy-kilo, pöh başvuru 2024 vb sorulara hazırlamış olduğunuz bu makalemizde cevap bulabilirsiniz.

Nasıl özel harekat polisi olunur ne kadar maaş alır sorularının cevabını merak ediyorsanız makalemizin devamını okuyabilirsiniz.

PÖH Olma Şartları

Polis özel harekat olmak için gereken şartlar;

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • 28 yaşından gün almamış ve askerlik görevini tamamlamış olmak, ( askerlik görevinin tamamlanmasının üzerinden en az 3 sene geçmiş olmak şartıyla)
  • Lise ve üzeri mezuniyet durumuna sahip olmak,
  • Kanunda belirtildiği üzere, devlet memuru olmaya engel bir durumu olmamak,
  • Yüz kızartıcı bir suç işlememek, bu tür suçlardan dava görmemek veya hüküm giymemek,
  • Herhangi bir sebep nedeniyle kamu haklarından mahrum bırakılmamak,
  • Polis Akademisi Sağlık Standartlarına aykırı olmamak,
  • Silah ve diğer teçhizatları kullanma ile alakalı herhangi bir psikolojik sorunu bulunmamak,
  • Kamu Personeli Seçme Sınavı’ndan 70 ve üzeri puan almak,
  • PÖH olma şartları boy-kilo bayanlar için en az 162 cm, erkekler için ise en az 167 cm olmak gerekmektedir ve beden kitle indeksinin 18 ile 27 arasında olmalıdır.

Polis Özel Harekat (PÖH) Başvurusu 

 PÖH başvuru 2022 yılı itibariyle şöyledir;

Polis Akademisi üzerinden polis özel harekat alımı yapılacağı açıklandıktan sonra, resmi site üzerinden dijital ortamda ilk başvurular alınmaktadır. Daha sonra başvuruda istenen evraklar tamamlanarak eksiksiz bir şekilde belirlenen birimlere teslim edilir. Evrakların değerlendirilmesinin  ardından  sms ile bilgilendirme yapılır ve adaylık sürece resmi olarak başlar. Ayrıca ön soruşturma gibi süreçler de bulunmaktadır. Yapılan değerlendirmenin ardından polis özel harekat olmak için uygun olan ve başarılı olan adaylar eğitimi alınır.

Polis Özel Harekat (PÖH) Maaşları Ne Kadar

Polis Özel Harekat 2023 maaşları rütbe ve kıdeme göre farklılık göstermektedir.  2021 yılında özel harekat maaşları 6500 TL civarındadır. 20 yıl ve üzeri meslekte bulunan kişilerde kıdem nedeni ile bu miktar 7100 TL civarında olmaktadır.

PÖH 2024 maaşları için bunun dışında görev yerine bağlı olmak üzere  maaşa ek olarak 3000 TL’ye kadar operasyon tazminatı bulunmaktadır. Operasyon tazminatının eklenmesi ile birlikte polis özel harekat maaşı 6500-10000 TL civarında olmaktadır.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu