Diş Teli Tedavisi ve Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?
Diş Teli Tedavisi ve Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir? Diş rahatsızlıkları önemli rahatsızlıklardan bir tanesidir. Hem işlevi bakımından hem komfor hem de estetiklik açısından insanlar için önemli rahatsızlıkların başında gelmektedir. Bundan dolayı insanlar diş tedavilerine özellikle de diş teli tedavisine yoğun ilgi göstermektedir.
Diş Teli Tedavisi ve Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?
Diş tedli tedavisi çene anatomisindeki bozukluklar, çene problemleri, çapraşıklık, Diş Teli Tedavisi ve Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir? estetik gülüş gibi nedenlerden dolayı dişler üzerine yapıştırılan braketler ve teller aracılığıyla dişlerin istenen yönde hareket etmesine ve yer değiştirmesine dayanmaktadır.
Diş Teli Tedavisi Nedir?
Diş teli tedavisi uzun süreli bir tedavidir. Dişlere belirli bir süre belirli aralıklarla güç uygulamayı gerekmektedir. Bu sürenin ve gücün ayarlanması diş hekimine yani konunun uzmanına bağlıdır. Çok fazla veya çok az güç uygulamak tedavinin sonuç vermesini engelleyebilir veya tedavinin uzun sürmesine neden olabilir. Bu konuda işin uzmanı olan ortodonti uzmanları tecrübelerinden yararlanarak ve hastanın rahatsızlık durumuna göre bu güç ve süreyi belirlemektedir.
Diş Teli Tedavisi Ne Kadar Sürer?
Diş teli tedavisi çene darlığında, diş çapraşıklıklarında, dişler arası boşluğun kapatılmasında, çenenin ileri veya geri olması gibi durumlarda ortaya çıkmakla beraber bu tedavinin süresi hastanın rahatsızlığına bağlıdır. Ortalama olarak 1-3 yıl arasında sürmektedir. Bu süreç içerisinde hastalar her ay doktorlarına kontrole gelmektedir. Bu kontrollerde tedavinin gidişatı doktor tarafından incelenir ve dişlere gerekli güç uygulanır. Diş tedavisinden sonra bazı hastalarda retainer adı verilen destek aparatı kullanılması gerekebilmektedir ve en az 6 ay süreyle bu aparat kullanılır.
Diş Teli Tedavisi Sürecinde Nelere Dikkat Edilmesi Gerekir?
Diş teli tedavisi boyunca dişlerin temizliğine çok önem verilmesi gerekmektedir. Braketler arasında kalan gıda artıklarının doktorun önerdiği ortodontik fırçalar ve arayüz fırçaları kullanılarak temizlenmelidir. Kabuklu yiyecekler ısırılmamalıdır. Ağız bakım suları kullanılabilir. Diş Teli Tedavisi ve Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir? Mısır, buz, elma, armut, kuruyemiş gibi sert gıdalardan uzak durmak gerekmektedir. Bu süreç içerisinde çok fazla asitli içecekler tüketilmesi önerilmez eğer içilmek istenirse pipet kullanılarak içilmesi önerilmektedir. Bu kurallara uyulması hastanın kendisi için gereklidir aksi taktirde zorlu bir tedavi süreci geçirebilir.