Çocuklarda Ağlama Krizleri Neden Olur?

Çocuklarda Ağlama Krizi

Bebeklik döneminden itibaren ağlama davranışı çeşitli nedenlerle ortaya çıkmaktadır. Çocuklarda Ağlama Krizleri Neden Olur? Bilhassa bebeklik döneminde ağlama bir refleks olarak gelişir. İhtiyaçlarını kelimelerle ifade edemeyen bebeğin ağlayarak destek istiyor oluşu normal bir durumdur. Bebeklik çağından çocukluk çağına doğru geçilen dönemde ise çocukların ağlamasının farklı nedenleri olabilir. Özellikle iki yaş döneminden itibaren ağlama davranışının artışı ve öfke krizleri dikkat çeker. Bebeklik ile çocukluk dönemi geçiş evresi olan bu süreçte genellikle ebeveynlere ben buradayım demeye çalışan çocuklarda en yaygın tavır istediklerini ağlayarak yaptırmak olacaktır.

Çocuklarda Ağlama Krizleri Neden Olur?

Çocukların bazen davranışlarını anlamakta zorlanırız, Bebeğimizi nekadar iyide tanısak Çocuklarda Ağlama Krizleri Neden Olur? ve bu krizlerden kurtulma yollarından bahsedeceğiz,

2 Yaş Sendromu Nedir?

Bebeklik döneminde tümüyle ebeveynlerine bağlı olan çocukların iki yaşında yürüme yetisini kazanmasıyla birlikte dünyayı tanımaya başladıkları görülmektedir. Dünyayı keşfetmeye başlayan çocuklarda bebeklikten çocukluk dönemine geçişte öfke patlamaları veya irade savaşları gözlemlenir. Kimi zaman ebeveynlerin bunalmasına neden olan bu süreçte sabırlı olmak ve bu süreci sağlıklı bir şekilde atlatmak önemlidir. Dünyayı keşfeden çocuklarda bireysel olarak özgüvenin artışı ile birlikte ebeveynlerini yönetme ve isteklerini ağlayarak yaptırma tavrı yaygındır. Ağlama nöbetleri yaşandığında sakin kalınmalı ve çocuğun dikkatini dağıtacak çözümlere başvurulmalıdır. Her zaman iletişime açık olmak ağlama nöbetlerini kısa süreli tutmak açısından etkilidir.  Çocuklarla sakince ve mantık çerçevesinde konuşularak gerçekleştirilmesi gerekli olmayan veya mümkün olmayan durumların olabileceği anlatılmalıdır.

Okul Öncesi Dönem Çocuklarında Ağlama Krizleri ile Başa Çıkmanın Yolları

  • Çocukların istekleri değerlendirilmeli ve gerçekten yapılması zararlı veya gereksiz bir istek değilse irade savaşına girilmemelidir.
  • Ağlama davranışı olduğunda çocuğun istekleri karşılanmamalı, sakinleştiğinde bu konu üzerinde mutlaka konuşulmalıdır.
  • Kelimelerle sakin bir şekilde iletişime girmek her zaman doğru yaklaşım olacaktır.
  • Sürekli tekrar eden ağlama krizlerinin önüne geçmek için bu durumun kalıcı bir davranışa dönüşmesine mani olunmalıdır. En kısa zamanda ağlama krizinin sebebini anlamak ve problemi çözmek önemlidir.
  • Çocuklarda ağlama krizleri ebeveynler için sıkıntılı bir durumdur. Çocuklarda Ağlama Krizleri Neden Olur? Bu duruma son vermek için isteklerin konuşarak anlatılabileceği açıklanmalıdır.
  • Çocukla konuşulduğunda öfkesi dinmiyorsa çocuğun dikkati dağıtılmalı ve sakinleştiğinde bu konu üzerinde sohbet edilmelidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu