Bitkisel Macun Çeşitleri ve Faydaları

Bitkisel macun çeşitleri nelerdir? Bitkisel macunun faydaları nelerdir? Bitkisel macunun yan etkisi var mı? Bitkisel macun nasıl yapılır? Vb. sorulara cevap verdiğimizi makaleyi okuyarak bitkisel macunlar hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz. Ayrıca evde kendinizde bitkisel macun yapımını öğrenebilirsiniz.

BİTKİSEL MACUN ÇEŞİTLERİ

Bitkisel macun çeşitleri hakkında bilgi vermeden önce bitkisel gıdaların faydalarından biraz bahsedelim. Bitkisel ürünleri insan sağlığı için bir çok faydalı vitamin ve mineralleri bünyesinde barındırmaktadır.

Bitkiler insan hayatını kolaylaştıran en önemli etkenlerdendir. Birçok hastalığın tedavisinde, zayıflama amaçlı yapılan diyetlerde ve güzellik işlemlerinde bitkilerden faydalanılmaktadır. Bunun asıl sebebi insanların kimyasal maddelerin vücut üzerinde göstereceği reaksiyonlardan korkmasıdır. Birçok kimyasal madde her bünyeye ve cilt tipine uyum sağlamadığı için farklı kişilerde farklı alerjik reaksiyonlar gösterebilmektedir. Bu nedenle insanlar kimyasal içerikli ürünler kullanmak yerine bitkisel özlü ürünler kullanmayı tercih etmektedir. Özellikle bitki alanında ve doğal yollarla şifa konusunda uzman olan kişi sayısının son yıllarda artması insanların doğanın sunduğu mucizelerden yararlanmasında oldukça etkili olan bir durumdur.

Bitkisel ürünler ve kimyasal ürünlerin karşılaştırılması ile ilgili birçok madde sıralanabilir fakat en önemli olan konulardan birisi de maddiyattır. Kimyasal içerikli olan uygulama ya da ürünlerin bitkisel içerikli olan uygulama ya da ürünlere göre biraz daha pahalı olması da kişileri bitkisel ürünler kullanmaya teşvik eden unsurlar arasında yer almaktadır.

Bitkisel ürünler arasında en fazla kullanılan ürünlere macun çeşitlerini örnek verebiliriz. Bitkisel macunlar kişilerin çeşitli hastalıklara şifa bulmak, bu hastalıklardan kurtulmak ve hastalıklarla mücadele etme konusunda başvurduğu yollardan birisidir. Bitkisel macunlar arasında en bilindik olanı mesir macunudur. Mesir macunu uzun yılllardan beri kullanılmakta olan ve insanların gıda olarak da severek tükettiği bir macundur. Bu yazımızda mesir macunu gibi insanların çeşitli problemlerine çözüm bulmak için başvurduğu bitkisel macunlardan bahsedeceğiz. Bitkisel macun çeşitlerini şu şekilde sıralayabiliriz:

Bal Harnup İçerikli Bitkisel Macun
Bal Harnup İçerikli Bitkisel Macun

Bal ve Harnup İçerikli Bitkisel Macun

Bal ve harnup içerikli bitkisel macun birçok kişi tarafından kullanılmaktadır. Bu macunun işlevi kadınlarda ve erkeklerde hormon düzenlemesi yaparak vücut hücrelerinin yenilenmesini sağlamaktır. Bal ve harnup içerikli macun çocuk sahibi olamayan kişiler tarafından çok sık kullanılmaktadır. Kullanım zamanı ise her akşam uyumadan önce olarak belirlenmiştir. Bu bitkisel macun sayesinde kişiler ilaç tedavisine başvurmadan hormon dengelerinin kontrolünü sağlayabilmektedir.

Bal ve Gingseng İçerikli Bitkisel Macun

Bal ve ginseng içerikli bitkisel macunu en fazla kullanan kişiler çeşitli kalp rahatsızlıkları yaşayan kişilerdir. Bu macun kalp rahatsızlıkları haricinde kansızlık ve demir eksikliği gibi sorunlar yaşayan kişilere de faydalıdır. Kendisini sürekli olarak yorgun, bitkin ve halsiz hisseden kişiler bu macunu tüketerek enerji depolayabilir. Macunun tüketim zamanı akşam yemeğinden sonra ve tüketim miktarı 1 tatlı kaşığıdır.

Bal ve Propis Macunu

Bal ve propis içeren bitkisel macun ilaç kullanılmadan antibiyotik etkisi oluşmasını sağlayan bir macundur. Bu macun sayesinde kış mevsiminde birçok insanın yakalandığı grip rahatsızlığı yaşanılmayabilir, yaşanılsa da çok hafif bir şekilde atlatılabilir. Bal ve propis macunu vücutta oluşması muhtemel mantarların oluşumunu önler, bulunan mantarların ise yayılmasına engel olur. Ayrıca sindirim ve dolaşım sistemlerini düzenleyerek birçok hastalığı önler. Bal ve propis macununun tüketim zamanı her yemekten sonra, tüketim miktarı ise 1 tatlı kaşığıdır.

Ballı Kudret Narı
Ballı Kudret Narı

Ballı Kudret Narı Macunu

Kudret narı Asya kıtasında oldukça sık kullanılmaktadır. Mide ve bağırsak rahatsızlıkları için birebir olan kudret narı bağışıklık sisteminin de güçlenmesini sağlamaktadır. Ayrıca bağırsaklara sağladığı yararla birlikte vücudun sindirim yapmasını da kolaylaştıran bir etkisi bulunmaktadır. Kudret narı egzama, beri beri gibi deri hastalıklarını da önler. Bunun haricinde yapıcı ve onarıcı bir görev edinerek yaraların hızlı iyileşmesini sağlar. Macun balla birleştiği zaman etkisi artmaktadır. Ballı kudret narı macunun ideal olan kullanım zamanı sabah kahvaltısından önce, kullanım miktarı ise 1 tatlı kaşığıdır.

Bitkisel macun çeşitleri ve faydaları hakkında bilgi paylaşımında bulunduk. Sizlerde farklı bitkisel macun çeşitlerini ve tariflerini yorumlar kısmından bizlerle ve diğer okuyucularımızla paylaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu