Beslenme Alışkanlıklarınızı Kontrol Altında Tutarak Sağlıklı Kalmak

Beslenme Alışkanlıklarınızı Kontrol Altında Tutun

Beslenme Alışkanlıklarınızı Kontrol Altında Tutarak Sağlıklı Kalmak Sağlıklı kalmak olduğumuz bu dönemde yapılabilecek en zor işlerden biridir. Hormonlu yiyecekler, içine katkı maddesi katılmış ve ileride karşımıza ne çıkaracağını bilmediğimiz ürünlerden dolayı türlü türlü hastalıklara yakalanılıyor. Hastalıklara yakalanmanın kolay olması gibi hastalığı atlatması ise bir o kadar zor oluyor.

Beslenme Alışkanlıklarınızı Kontrol Altında
Beslenme Alışkanlıklarınızı Kontrol Altında

Beslenme Alışkanlıklarınızı Kontrol Altında Tutarak Sağlıklı Kalmak

Gelen hastalık vücutta kendine bir yer edip orada kalıyor. Beslenme Alışkanlıklarınızı Kontrol Altında Tutarak Sağlıklı Kalmak Bunun için hastalıklar gelmeden önce tedbirli davranılmalıdır. Sağlıklı beslenilmeli, spor yapılmalı, bol su tüketilmelidir. Düzenli ve sağlıklı beslenme vücuda zarar verecek birçok kronik hastalığı yakalanma riskini azaltır. Bir kaç maddede beslenme alışkanlığının nasıl kontrol altına alınacağını açıklayalım.

1)Hazır Ürün Tüketmemeye Özen Gösterin.

Hazır, paketli ürünlerin içerisinde çok çeşitli katkı maddeleri kullanılır. Bu katkı maddeleri kodeks için uygun olarak hazırlansa da çok fazla tüketmek vücuda daha fazla katkı maddesi almak demektir. Bu birikme sonucunda ileri zamanlarda karşınıza ne hastalıklar çıkarabileceği bilinmemektedir. Ayrıca hazır ürünlere katılan tatlandırıcılar sayesinde gıdalar daha beğeni kazanacak şekilde yapılmış oluyor. Bu da hızlı kilo almaya ve kişinin sağlığının bozulmasına neden oluyor.

2) Her Gün Aynı Saatte Yemek Yemeye Çalışın.

Öğün sayısı kişiden kişiye farklılık gösterir. Buna günlük yaktığı enerji, metabolizma hızı gibi etkenler etki eder. Öğün sayınız 2,3 veya 6 olabilir. Bu konuda önemli olan aynı saatte yemek yemektir. Vücut bu düzene alışır ve yaşamına ona göre devam eder. Bu konuyu biraz daha açacak olursak vücudumuzu bir kişi gibi değerlendirebiliriz. Mesela bir gün içinde yapacağınız işler belirli ise daha sakin ve düzenli, stres yapmadan hatta yorulmadan yaşarsınız. Fakat hangi anda ne olacağını bilmeden sürekli farklı farklı işlerle uğraşırsanız fazlaca stres yapmış ve yorulmuş olursunuz. Bu vücudumuz içinde geçerlidir. Daha sağlıklı olabilmek için daha düzenli olmak şarttır.

3) Öğünler Arasında Gıda Tüketmeyin.

Öğünler arasında gıda tüketmek tamamen düzensiz bir yaşam demektir. Vücut bundan hoşlanmayacaktır ve hastalıkları da beraberinde getirecektir. Ayrıca porsiyon hesabı da yapamayacağınızdan bundan bir şey olmaz dediğiniz yiyecekler birleştirildiğinde ana öğünlerinizden daha fazla kalori olmasına neden olacaktır. Bunun için öğünlerinizi çok ağır olmayacak şekilde ayarlayın ve öğün aralarında vücudunuza besin almayın.

4)Bol Su Tüketin.

Gün içerisinde bol su tüketin. Bu su miktarı bir günde 2 litreden az olmamalıdır. 5 litreyi de aşmamalıdır. Bir kişi hiç besin almadan 40 gün kadar yaşarken susuz yaşama süresi 3 günü geçmemektedir. Vücudumuzun dörtte üçünün su olduğunu da düşünürsek vücudumuz için su çok önemlidir. Vücut içindeki bütün sistemlerin ve organların doğru çalışması için suya ihtiyaç vardır. Beslenme Alışkanlıklarınızı Kontrol Altında Tutarak Sağlıklı Kalmak Bu sistemler sinir sistemi, dolaşım sistemi, boşaltım sistemi, solunum sistemi gibi birçok sistemdir. Yani daha sağlıklı olmak için suya ihtiyaç var. Hastalıklara yakalanmak istemiyorsanız su için.

Diğer sağlık yazısı : Sağlık için Günde Kaç Bardak Su içilmeli ?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu