Alt Bacak İnceltme Hareketleri

Alt Bacak Zayıflatma Hareketleri

Vücudun hareket etmesi oldukça önemli bir durumdur. Alt Bacak İnceltme Hareketleri Zira hareketsiz bir vücut birçok hastalığı da beraberinde getirmektedir. Vücudu hareket ettirmenin en iyi yolları ise egzersizler ve spor yapmaktır. Spor yapmanın birçok yolu vardır. Spor merkezlerine gidilerek yapılabileceği gibi evde basit hareketlerle de spor yapılabilmektedir. Egzersizler ise spordan biraz daha az yoruculuğu olan ve her yerde yapılabilen oldukça kolay hareketlerdir. Egzersizler gerek zayıflama amacı ile gerekse vücudun hantallığını ortadan kaldırmak için yapılabilmektedir. Günümüzde spor merkezlerinde egzersiz yapmak oldukça maliyetli bir hal aldığından dolayı evde yapılabilen basit egzersizler daha revaçtadır. Egzersiz çeşitleri üç gruba ayrılmaktadır. İlk egzersiz grubu aerobik egzersizlerdir. Aerobik egzersizler vücudun çok fazla kalori yaktığı egzersiz çeşididir. Kısa bir süre dahi olsa vücut çok yönlü çalışmakta ve fazla miktarda oksijen üreterek kalori yakmaktadır. Aerobik egzersiz örnekleri yüzme, bisiklet ve tenis benzeri sporlar olabilmektedir. İkinci egzersiz grubu direnç egzersizlerdir. Direnç egzersizlerinin diğer adı ağırlık egzersizleri ya da kuvvet egzersizleri olarak da geçer. Direnç egzersizleri kasların gelişimi için yapılan egzersizierdir.

Alt Bacak İnceltme Hareketleri

Ağırlık kaldırma egzersizlerinin hepsi direnç egzersizleri grubunda yer alır. Üçüncü egzersiz grubu ise denge egzersizleridir. Germe egzersizleri olarak da bilinir. Denge egzersizleri kas ve eklemlerin arasındaki mesafeyi artırmak amacı ile yapılır. En bilinen örneği bacak açma ve yogadır. Alt Bacak İnceltme  Bu egzersizlerden yararlanılarak vücudun çeşitli bölgelerinde inceltme yapılabilir. Alt bacak için inceltme hareketleri de çeşitli egzersiz hareketleri ile yapılmaktadır. Peki alt bacak inceltme hareketleri nelerdir? Alt bacak sıkılaştırma için yapılabilecek hareketlerini şu şekilde sıralayabiliriz:

Alt Bacak İnceltme

– Köprü Hareketi: Köprü hareketi makas hareketinden hemen sonra yapılırsa karın bölgenizdeki ve bacaklarınızdaki yanmayla beraber sıkılaşmayı da hissetmeniz mümkün olacaktır. Köprü hareketini yapmak için sırt üstü bir vaziyette uzanılır. Daha sonra dizler kırık bir halde ayakların yere basması sağlanır. Bacaklar birbirinden ayrı durmamalıdır, iki bacak birbirine iyice yapıştırılır. Alt Bacak İnceltme Hareketleri Bacaklar yapıştırıldıktan sonra karın bölgesi iyice sıkılmalıdır. Bu şekilde karındaki kaslar spora hazırlıklı olacak ve birden kasılmayacaktır. Karın bölgesi de halledildikten sonra geriye çok az aşama kalmaktadır. Bu pozisyonda iken bacaklarınızdan hiçbir şekilde güç almadan kalçanızı havaya kaldırın, havaya doğru itin. Belinizi yere indirip kaldırarak harekete devam edebilirsiniz. İki bacak için de 10 defa yapılabilir.

Alt Bacak Zayıflatma Hareketi

– Yana Doğru Bacak Açma Hareketi: Bu hareket yapılırken ilk aşama yan bir şekilde uzanmaktır. Sağ tarafa yatılarak sağ dirsek yere konur ve dirsekten destek alınır. Sol el ise karnı desteklemek için yere dayalı durmalıdır. Daha sonra sol ayak sağ dizin önüne koyulur ve sağ bacak arada kalmış olur. Arada kalmış olan sağ bacak yukarı kaldırılır ve bu esnada karın sıkılır. Bacağın kalkabildiği en yüksek yere kadar kalkması en iyi sonucu verecektir. Bu hareket sayesinde hem bacak sıkılaştırma işlemi yapılmış hem de karın egzersizi tamamlanmış olur. Siz de bacak sıkılaştırma hareketleri yapmak için bu aşamaları uygulayabilirsiniz.

– Makas Hareketi: Bu hareket iç bacakların erimesini de sağlamaktadır. Aynı zamanda iç bacaklarda ve karın bölgesinde yanma hissi oluşabilir. Fakat bu gayet normaldir. Özellikle uzun süre boyunca egzersiz yapmamış birisi birden makas hareketi ile başlarsa birkaç gün hareket edememesi gibi bir sonuçla karşılaşabilir. O yüzden makas hareketi yapmadan önce iyice ısınmak gerekir. Alt Bacak İnceltme Hareketleri Isınma evresi bittikten sonra sırt üstü uzanılır. Eller kalçanın altına yerleştirilerek belin desteklenmesi sağlanır. Bel desteklenmediği taktirde bel ağrıları yaşanabilir. Eller kalçanın altına yerleştirildikten sonra karın bölgesi iyice sıkılır. Bel bölgesinin düzlüğü bozulmadan bacaklar makas şeklinde hareket ettirilir. Bacakların birbirine değmemesi ve bel düzlüğünün bozulmaması oldukça önemlidir. Bu hareket tek bacak için 10 ya da 15 kez tekrarlanabilir.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu