Poçik Ağrısına Ne İyi Gelir

Poçik ağrısına ne iyi gelir, kuyruk sokumu ağrısı nedenleri, Kuyruk sokumu ağrısı bacağa vurur mu, kuyruk sokumu ağrısı belirtileri, poçik düşmesine ne iyi gelir vb.. sağlık makaleleri için aliskanlik.com

Kuyruk sokumu ağrısı günümüzde en çok karşılaşılan ve duyulan rahatsızlıklardan biridir. Sık sık bel ağrısı ile karıştırılmaktadır. Günlük yaşamı kısıtlamaya kadar varan ağrı söz konusu olabilmektedir.

Kuyruk sokumu 33 parçalı omurumuzun en alt ve son parçasıdır. Halk arasında bu parçaya (kemiğe) “poçik” denilmektedir. Tıp literatüründe ise “koksiks” kelimesi ile adlandırılmıştır. Kuyruk sokumu ağrısı ise “Koksigodini” olarak isimlendirilir. Bir çok farklı sebepten meydana gelebilir.

Darbe almaya müsait bir bölge olduğu için sık karşılaşılan bir rahatsızlıktır. Kadınlar, erkeklere oranla 5 kat daha fazla kuyruk sokumu ağrısı yaşarlar. Çünkü kadınlarda pelvis bölgesinin yapısı koksiks bölgesini daha korunmasız bırakıyor.

Kuyruk Sokumu Ağrısı Belirtileri

Kuyruk sokumu ağrısı belirtileri başında oturma sırasında ağrı çekmek gelmektedir. Özellikle kuyruk sokumu ve çevresinde şiddetli bir ağrı, bacakta kasılma ve ağrı, dışkılama zamanı ağrı (öncesi- sonrası), bölgede aşırı hassasiyet gibi belirtiler koksigoni belirtisidir.

Kuyruk Sokumu Ağrısı Nedenleri

Koksiks (Kuyruk Sokumu Kemiği) bir çok sebepten dolayı ağrılara sebep olabilir. Başlıca kuyruk sokumu ağrısı nedenleri şunlardır:

– Yanlış Oturuş Şekilleri

– Hareketsiz Kalmak

– Uzun Süre Oturmak

– Koniks kemiğine ya da çevresine darbe almak

– Ani Hareket Yapmak

– Aşırı Kilolu veya Aşırı Zayıf Olmak

– Ani Hareket Yapmak

– Doğum Yapan Kadınlardaki Travmalar

– Sinir Sıkışmaları

– Kırık Kemik

– Kabızlık veya Hemoroit Sebebiyle Zorlanmalar

– Bel Fıtığı

– Tekrarlayan Gerilme Hasarı

– Enfeksiyonlar

– Tümörler

– Omurga Problemleri

Poçik Ağrısına Ne İyi Gelir

Poçik ağrılarında, ağrıyı geçirmek için kendinizin yapabileceği çok az şey bulunmaktadır. Öncelikle yaşam tarzınızı kontrol etmelisiniz. Çünkü büyük ihtimalle kuyruk sokumu ağrılarının sorumlusu yaşam tarzımızdır. Hareketsiz ve sürekli oturarak fazla zaman geçiriyorsanız, bunu azaltmalısınız.

Poçük ağrısına ne iyi gelir merak edenler kesinlikle uzun süre sabit kalmamalıdırlar. Belirli aralıklar ile hareket etmelisiniz. Düzenli hareket etmeli, spor yapmalısınız. Özellikle yapacağınız kısa yürüyüşler bile oldukça etkili olacaktır. Bununla birlikte oturma ve yatma pozisyonlarınızı da gözden geçirmeli ve düzeltmelisiniz. Belli bir süre oturma simidi kullanabilirsiniz.

Vücudunuzun hareketsiz kalmadığını düşünüyorsanız ve ağrılarınız devam ediyorsa mutlaka bir doktor muayenesine gitmeniz gerekmektedir. Doktorunuz sizi muayene şartlarına göre yönlendirecektir. Röntgen ve tomografi hatta MR sonuçları istenecektir. Kuyruk sokumu ve omurilik ağrıları dikkate alınması gereken rahatsızlıklardır. Bir çok hastalığın habercisi olabilirler. Bu nedenle erken tanı hayat kurtarıcı olabilmektedir.

Kuyruk Sokumu Ağrısı Bacağa Vurur mu

Kuyruk sokumu ağrısı bacağa vurur. Kuyruk sokumu ağrısının ilk kendini gösterdiği noktaların başında bacak ağrıları yatmaktadır. Bacak ve kuyruk sokumu ağrısını beraber hissetmeye başladığınızda kesinlikle en yakın ortopedi ve travmatoloji bölümü doktoruna başvurmalısınız.

Poçik Düşmesine Ne İyi Gelir

Kuyruk sokumu eski adı ile poçik veya poçük ani hareket veya yanlış hareket sonucu ağrımaya başlar. Eski zamanlarda bu ağrılara poçük düşmesi denirdi. Böyle durumlarda ninelerimiz düşen poçiği kaldırır ve yerine oturturlardu ancak modern tıbbın gelişmesi ve eski zaman kadınlarının yok olması ile poçik kaldırma işlemi de zamanla yok olmaya başlamıştır.

Günümüzde poçik kaldırma işlemleri halen yapılmaktadır. Ancak işinim ehli olmayan kişilerce yapılacak olan poçik kaldırma işlemi hiç istenmeyen kötü durumlara da yol açabilir. Poçik düşmesi durumunda sert zeminde 3-5 saat aralıksız uzanın kalktığınız düşen poçik yerine oturacaktır. Aksi bir durum söz konusu ise en yakın sağlık kuruluşuna gitmenizi öneririz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu